Nefunkční vnitřní osvětlení - Vyřešeno
Nefunkční vnitřní osvětlení - Vyřešeno
Čaute, mám problém s vnitřním osvětlením jde o to že se nerozsvítí při otevření dveří,vydělání klíčku se zapalování nebo odemknutí. Pokud ho přepnu do polohy aby stále svítílo tak svítí. Nevíte jak je to světlo zapojené? Co dáva pokyn aby se rozsvítilo? Myslím si že pokyn dávají dveřní spínače komfortce a ta teprve zapína osvětlení...
Naposledy upravil(a) Pečiva dne 01.10.2010, 12:01, celkem upraveno 1 x.
Re: Nefunkční vnitřní osvětlení
Má to na starost centrální řídící jednotka komfortu, ve které je zároveň osazen časový spínač a komunikuje s komfortkama ve dveřích. Nemáš zároveň komplikace se zámky, nebo stahováním oken? Nesvítí ti trvale otevřený kufr? Reaguje kontrolka v palubovce na kufr? Tuto závadu ŘJ komfortu vyčte diagnostika. Impulsy dávají dveřní spínače, povel z centrálu a impuls ze spínačky.
Centrální komfortka má pojistku 10A na pozici 237 ve skříni pojistek (prostřední spodní pojistka velkých pojistek).
Kdyby dělal problém mikrospínač v zámku, nerozsvěcela by se ti lampička ve dveřích.
Centrální komfortka má pojistku 10A na pozici 237 ve skříni pojistek (prostřední spodní pojistka velkých pojistek).
Kdyby dělal problém mikrospínač v zámku, nerozsvěcela by se ti lampička ve dveřích.
Zámky jsou všechny OK, stahování taktéž funguje bezproblému. Jinak kufr stále nesvítí a kontrola na palubovce reaguje na otevření. Pojistky OK, světýlka ve dveřích funkční. prostě vše jak má být. začalo to před pár dny a tak jsem to napích na VAG, ukázalo mi to chybu "neznáma poloha spínače" nebo něco podobného, bohužel Já vůl jsem si to nezapsal a už přesně nevím co to bylo za chybu. Chybu jsem vymazal a potom to chvíli svítilo a potom už zase ne a stav zůstal až do teď...že by něco přímo ve přepínače na světle?
Taky může být. Nejdříve vem a vytáhni uvedenou pojistku na pár sekund, pak ji dej zpět a odzkoušej funkčnost. Přepínač ve světle by vliv neměl mít (když je uprostřed, je v mezipoloze a chybu nevyvolává), může ale být třeba opálený a mít tak přechodový odpor. Máš ve světýlku snad klasickou sufitku 10W (W10W) a ne LED žárovku.
pojistka nepomohla, LED nemám. No nic, vezmu měřák a zkusím zda jde napětí do přepínače
Plus je stálé přímo na žárovku, spíná se zem, takže si ověř tu zem.
Takže zjištěno že napětí je OK, problém jsem nalezl v samotné světle kde byl opálen kontakt, když jsem ho chtěl vyčistit tak mi upadl takže nyní sháním nové světlo. Myslíš že by mi tam pásovalo světlo s passata co má takové ty 2 ledky?
Ano, velikostně sedí, jen je třeba přitáhnout ještě káblík od podsvětlení na ty LEDky. Zkus kontaktovat člena "VláďaIbaFR" - měl ji na prodej
Tak jelikož jsem zatím nesehnal osvětleni tak jsem se rozhodl že jsi opravím to zkažené - stalo se a zjistil jsem, že i tak to nesvítí. Na svorkách pro žárovku mám napětí 13V, které se po chvíli vypne tak jak to má správně být. Ale problém je v tom, že jakmile připojím(nasadím) žárovku(zátěž) tak napětí okamžitě spadne na 0V...
No nic dnes změřil proud jaky protéka když žárovku zapojím a uvidím, zda to nejde do zkratu. Ale dnes jsem si všiml, že světlo ve dveřích se někdy rozsvítí a někdy zůstane zhasle, děla si to co chce
Re: Nefunkční vnitřní osvětlení - Vyřešeno
Problém nalazen v konektoru komfortni jednotky - prostříkano WD-40 a světlo svítí...hurá
Super, závada odstraněna. Fotky jsi náhodou nedělal že? Hodilo by se to v budoucnosti i jiným uživatelům. Od umístění komfortky po stav jak vypadal zoxidovaný konektor.
Fotky nejsou, bohužel. Těch pinu tam bylo zaoxidovaných více, takže vše malým šroubováčkem odstranil a řádně prostříkal WD-40. Když se světýlko rozsvítílo tak jsem měl radost jak malé děcko Už jsem byl docela zoufalý, zvlášť mě dostalo to že napětí tam bylo, ale po zapojení žárovky spadlo. Ale včera mi přestaly svítit všechny dveřní světýlka a to už mě navedlo až ke komfortní jednotce pod volantem...