Lazi´s Ibiza

Představení vašich aut
Odpovědět
lazi

Lazi´s Ibiza

Příspěvek od lazi »

Tak i já sem dávám pár obrázků zatím sériového Seatu. :)

Takže moje třídvéřová Ibizka byla vyrobena v roce 1994. Pohání ji benzinový motor 1,4i, který má navrčeno 108 000 km. Výbava nulová (není posilovač řízení ani základní věci jako jsou odkládací kapsy na boku dveří). :( Snad jedinou úpravou oproti originálu je tažné zařízení.
Bohužel zima byla dlouhá a projevila se i na karosérii, která je teď v oblasti prahů a blaníků značně prorezlá :( Dostat zabrala i spojka, která začala prokluzovat :( Takže plány na tento měsíc jsou jasné :) Vytmelit, nastříkat, vyměnit spojku a vrátit na své místo pravou otěrovou lištu. Jinak na auto s největší pravděpodobností přijdou zadní kouřová světla.
V noci mi přijde v autě docela tma, takže chystám ještě pár bordel lampiček pod nohy řidiče a spolujezde.

Větší plány se Seátkem nemám. Přeci jen je to stará plečka, na které se chci hlavně naučit jezdit. Ale uvidíme ;) Třeba se to nějak zvrtne ;) :)
Přílohy
16052010111.jpg
16052010112.jpg
16052010113.jpg
16052010114.jpg
16052010115.jpg

sterbitch
Kontaktovat uživatele:

Re: Lazi´s Ibiza

Příspěvek od sterbitch »

vypada hezky, ale 108tkm ? Veris tomu ? :) To me docela zarazilo, na to jaky to je rok
Tvorba www stránek, grafiky, reklamy aj. http://www.nndesign.cz veskere info přes PM/telefon/osobně

lazi

Příspěvek od lazi »

Jojo, věřím :) Koupili jsme auto po nějakém důchodci a mělo navrčíno okolo 70 000 km. Pak ho jezdil taťka a teď ho trápím já :) A motorově (až na tu spojku) nevykazuje žádnou chybu, takže si myslím, že by stav mohl opravdu odpovídat :)

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Vítej mezi námi.
Na rozježdění je to ideální auto, byť v tomto ročníku je skutečně náchylné na korozi (bez pozinku). Nejhorší místo je v tom naříznutí zadního pásu, kde je nasunuto tažné (je tam dvojplech, ten vnitřní bude již nejspíš chybět :( )
Ono taky platí čím méně elektroniky, tím míň možných elektrozávad, tak buď rád, že ti výbava chybí. Po tom, co se krapet rozjezdíš začneš určitě pokukovat po něčem novším, proto bych si dobře spočítal, jestli tvé investice budou mít nějakou návratnost, nebo bude lepší auto jen udržet v dobrém technickém stavu a dělat si finanční rezervu na následníka. Tím tě ale nechcu odrazovat od úprav, i z tohoto auta lze udělat ještě výstavní kousek a klidně nám ještě můžeš vytřít zrak, co lze s Ibou provést ;) - to jen záleží na Tvém zápalu (a spojitě i s peněženkou).
Budem tedy rádi, když nám představíš a blíže pak i přineseš postupy Tvých oprav/úprav. Může to být i inspirací pro jiné ;)

lazi

Příspěvek od lazi »

Děkuji za vřelé přivítání :) Jinak auto budu udržovat v dobrém technickém stavu a zkusím nějaké finančně dostupné úpravy :) Ale to, až bude vše v pořádku :) Jinak jakékoli další úpravy budu dokumentovat a zde zvěřejňovat ;)

Jinak za 14 dní vezu auto na praxe, tam ho zvedneme a uvidíme, co se ještě vyvrbí. Nejspíš bude ještě potřeba malinko vyvařit podlaha :(

Přidávám ještě Virtual tuning se zachováním stávající barvy a plechových kol (i když o pár palců větších). ;) Ale stejně se mi to nelíbí :lol:
Přílohy
Virtual Tun(z)ing
Virtual Tun(z)ing
Seat-bok.jpg (50.17 KiB) Zobrazeno 9300 x

Kacer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kacer »

vitej,co dodat,zatim to vypada spis na RAT styl :D a nevim jestli se vyplati do nej investovat,mel sem to same,sice s lepsi vybavou,absolutne bez koroze,ale nebylo to ono,chapu,na rozjezdeni to staci,ale cpat do nej penize... "zatmelis" nastrikas a dalsi zimu to mas jeste horsi ;)

to sterbitch: To rikas kazdemu kdo si zalozi topic ze "vypada hezky" i kdyz tomu tak treba neni? ;)
Seat Ibiza 1.4 + LPG -- sold
VW Golf GTI 2.0 -- sold
Seat Ibiza 1.6 + LPG

http://angelsfate.com/

Granad.de.bill
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Granad.de.bill »

On má oční vadu :D
Seat Ibiza FR 1.9 T[color=#FF0000]DI[/color] - pumped up 120kw 405 Nm - SOLD
Seat todelo 1.9 TD[color=#FF0000]I[/color]
[url]http://www.slezstizoldneri.cz[/url]

Jim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim »

vitaj :)
na praxi?=budoucí mechanik?

jinak k té vybavě není to náhodou příplatková metla :?: ;)

sterbitch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sterbitch »

ne, ja se vziju do doby kdy bych byl student, nemel prachy a mel nejake auto, tak na svoje moznosti to auto vypada sikovne, a navic me se 6K iba vzdycky libila, ikdyz facelift je lepsi :)
Tvorba www stránek, grafiky, reklamy aj. http://www.nndesign.cz veskere info přes PM/telefon/osobně

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

To sterbitch: Míšo, kačer je znalec v oboru, je totiž pan karosář co měl ibu "absolutně bez koroze".

To lazi: Nenech se vyvést z míry a sám posuď jak s autem naložíš - tvé auto = tvůj styl 8-)

lazi

Příspěvek od lazi »

to Jim: mechanik ne... měl bych být strojník požární techniky (hasič), takže se učímě dělat i na autech
jinak barva je metalická... to máš pravdu ;)

to sterbich: z faceliftované řady jsem chtěl původně nárazníky, ale když jsem zjistil, že mě vyjde na 5000 to přestříkat, tak jsem se na to vykašlal

to PoMa: To víš, že si do toho moc kecat nenechám ;) Ale zase na druhou stranu je tu mnoho zkušenějších lidí, od kterých si rád nechám poradit (například s tou spojkou ;) )

Kacer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kacer »

Pomo,pan karosar jeste nejsem (vim jaks to myslel),ale za tu dobu co to delam,uz nejake zkusenosti mam,nebyla to kritika,jen ciste muj nazor (myslim ze kazdy mame pravo rict svuj nazor).Je mi jedno jestli do toho vrazis 10 nebo 20 tisic za opravu,je to tvoje vec,ale z meho pohledu zbytecna,pokud se nejedna o dulezite veci.Radsi prachy setri nebo je dej do benzinu ;)
Seat Ibiza 1.4 + LPG -- sold
VW Golf GTI 2.0 -- sold
Seat Ibiza 1.6 + LPG

http://angelsfate.com/

lapip
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lapip »

;) Tak to tady trochu promažem kluci nebudem dělat bordýlek :-) HMMMM !

Jinak auto do začátku super každý musí nějak začít a když nejsou peníze nevadí hlavně, že je zdraví
Chybovat je v povaze člověka, ale jen hlupák na svém omylu setrvává.
Jdi do boje vesele, neboť mrtví, kteří se nesmějí, jsou oškliví.
Srdcovka

lazi

Příspěvek od lazi »

Posílám pár obrázků mého víkendového řádění s hadrem a bezbarvým sprejem :) Ještě jsem dal na své místo zadní kufrové lišty, které jsem nastříkal do barvy vozu. A tak za 14 dní se vrhnu na zatmelení :) Už se těším :P :)
Přílohy
28062010144.jpg
28062010137.jpg
28062010147.jpg
28062010152.jpg
28062010153.jpg
Naposledy upravil(a) lazi dne 28.06.2010, 15:58, celkem upraveno 3 x.

Granad.de.bill
Kontaktovat uživatele:

Krásná práce . Některé části vypadají jakoby sjeli zrovna z výrobní linky ;)

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

No vizuálně to prokouklo, ale...
...to s tím bezbarvým sprejem Ti poradil kdo? Do půl roku si budeš trhat vlasy až uvidíš co to udělá :(

Granad.de.bill
Kontaktovat uživatele:

Jo budeš čistit znovu :-) POkud je to na motoru a není to teploodolný sprey :idea:

lazi

Příspěvek od lazi »

Se sprejem nikdo neradil.. zbyl mi, když jsem stříkal interiér, tak jsem ho hodil i na motor :) A když to sleze, tak to sloupu celý a stříknu třeba něčím jiným :) Uvidíme :) Ještě chystám stříkat kola obyč stříbrnou a pak ještě nějaký části v motoru stříbrnou na motory :) Tak uvidíme :) Hlavně tu podlahu musím nějak zadělat :D Jsou tam díry, že tam strčím ruku (zřejmě po nějakých víčkách a nebo někdo dal nešikovně hever, protože jsou pravidelně kruhové) :(
Nevíte náhodou někdo, jak jsou přidělané ty koberce k podlaze? Nějaké lepidlo nebo to drží na nějakých "cvočkách"? :)

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Granad.de.bill píše:Jo budeš čistit znovu :-) POkud je to na motoru a není to teploodolný sprey :idea:
Ani tak nejde o to "teploodolný" ale aplikace na plasty a gumové části. To už pak nebude čistit, ale přímo vyhazovat. Zbytek působením tepla zežloutne.

Lazi, koberec je na podlaze volně položen, jen je místy přišpikován šrouby co drží něco jiného (pásy, lišty, plasty atd.). Je lisovaný za tepla a tak si drží tvar. Abys ho komplet vyjmul, musíš rozebrat skoro celý interiér.

lazi

Příspěvek od lazi »

No, tak to jsem si naběhl teda :lol: No, tak já si to budu alespoň ten půlrok užívat :lol: A interiér bych stejně musel celej rozebrat, aby mi to nechytlo, až to budu vařit :)

Odpovědět