Konec HID sadám v čechách!
Konec HID sadám v čechách!
Tak u i nás konečně začal boj proti nelegální xenonové HID zástavbě
Nejen, že je již na tuto montáž zaměřena PČR při svých silničních kontrolách, tak se nyní k tomuto přidává i STK ( asi to mělo být od začátku opačně). A zaměřovat se bude i na kompletní přestavby světel, tedy zda-li je světlomet určen pro xenonový světelný zdroj jako celek, tedy zda-li má evropskou homologaci (jednak písmeno E s číslem, tak i další označení - HCR=halogenové svítidlo, DCR=xenonové svítidlo), což znamená, že i když doplníte ostřik světlometů a automatické naklápění, pořád Vám bude chybět viditelná značka homologace DCR, kterou si dokáže na silnici přečíst i příslušník PČR a má tedy pádný argument jak pro uložení pokuty, tak pro označení vozidla jako technicky nezpůsobilé pro provoz na veřejné pozemní komunikaci.
Něco málo o této kampani je zde, něco již proniklo z interních materiálů samotné PČR.
Každý nechť si udělá na toto svůj názor, můj názor je, že bojovat proti HID sadám měli již dříve. Bude-li toto striktně dodržováno, lidé začnou poptávat u aut xenonové světlomety již v základu, což sníží jejich pořizovací cenu díky větší produkční sérii a tím budou originální xenonové světlomety cenově dostupnější. Určitě se již každému stalo, že byl oslněn protijedoucím vozidlem s nelegální HID zástavbou a ví tedy, že je to velmi nepříjemné, obzvláště, stane-li se toto v nepřehledném úseku silnice, kde hrozí jak poškození majetku, tak ublížení na zdraví. Jednoznačně jsem PRO úplnému zákazu používání HID zástaveb v běžném silničním provozu.
Nejen, že je již na tuto montáž zaměřena PČR při svých silničních kontrolách, tak se nyní k tomuto přidává i STK ( asi to mělo být od začátku opačně). A zaměřovat se bude i na kompletní přestavby světel, tedy zda-li je světlomet určen pro xenonový světelný zdroj jako celek, tedy zda-li má evropskou homologaci (jednak písmeno E s číslem, tak i další označení - HCR=halogenové svítidlo, DCR=xenonové svítidlo), což znamená, že i když doplníte ostřik světlometů a automatické naklápění, pořád Vám bude chybět viditelná značka homologace DCR, kterou si dokáže na silnici přečíst i příslušník PČR a má tedy pádný argument jak pro uložení pokuty, tak pro označení vozidla jako technicky nezpůsobilé pro provoz na veřejné pozemní komunikaci.
Něco málo o této kampani je zde, něco již proniklo z interních materiálů samotné PČR.
Každý nechť si udělá na toto svůj názor, můj názor je, že bojovat proti HID sadám měli již dříve. Bude-li toto striktně dodržováno, lidé začnou poptávat u aut xenonové světlomety již v základu, což sníží jejich pořizovací cenu díky větší produkční sérii a tím budou originální xenonové světlomety cenově dostupnější. Určitě se již každému stalo, že byl oslněn protijedoucím vozidlem s nelegální HID zástavbou a ví tedy, že je to velmi nepříjemné, obzvláště, stane-li se toto v nepřehledném úseku silnice, kde hrozí jak poškození majetku, tak ublížení na zdraví. Jednoznačně jsem PRO úplnému zákazu používání HID zástaveb v běžném silničním provozu.
Re: Konec HID sadám v čechách!
jsem taky zcela jednoznačně pro to aby HID sady byly tvrdě a nekompromisně postihovány, ale to je asi tak vše co pro to můžu udělat, byť mě to neskonale štve
Supr, že hlasujete, ale taky můžete svůj hlas obhájit
HIDky (4300K) jsem používal 5roků, pokud stály sady přes 3500Kč, tak je měl málokdo a hlavně to každý necpal do Fobie, Felicia ap. Poslední dobou se to montuje do všech aut a hlavně někteří chytrolíni si myslí čím víc Kelvinu tím lépe.
Za ty 4roky jsem neměl nikdy problém nikdo neblikal , příslušníci při kontrole rovněž neměli výhrad. Na STK světla seřízeny a ještě jsem byl upozorněn, že mi to zbytečně svíti moc pod auto
S HIDkama jsem projel skoro celou jižní Evropu (SK, H, SRB, MK, GR, HR, MNE - Montenegro alias Černá hora) a i tam nou problema (teda mimo problému s plnou čárou, ale to je na jiné téma).
Přesto s HIDkama končím...
Že nikdo nereklamuje Fobie, které oslňujou již z výroby díky konstrukční chybě
Za ty 4roky jsem neměl nikdy problém nikdo neblikal , příslušníci při kontrole rovněž neměli výhrad. Na STK světla seřízeny a ještě jsem byl upozorněn, že mi to zbytečně svíti moc pod auto
S HIDkama jsem projel skoro celou jižní Evropu (SK, H, SRB, MK, GR, HR, MNE - Montenegro alias Černá hora) a i tam nou problema (teda mimo problému s plnou čárou, ale to je na jiné téma).
Přesto s HIDkama končím...
Že nikdo nereklamuje Fobie, které oslňujou již z výroby díky konstrukční chybě
MEN car: Altea FR
WOMAN car: Ibiza Sport
JA SZYBKO NIE JEŻDŻE-JA WOLNO LATAM
Jsem taky pro (a ne jen z duvodu, ze jsem je pred par tydny vyrazil), vcera v noci jsem mel moznost byt parkrat osvicen, hnus.
jinak nejlepsi byl magor s kamionem, co mi v protismeru svitil do oci dalkovyma (asi) a kdyz jsem ho 2x problikl, tak zapl svetla na rampe a to bylo jak na stadionu. Jsem musel zastavit a s srovnat si svetlo v ocich
A se serizenymi svetly a EcoVision zarovkama jsem naprosto spokojen... Marek opet poradil vyborne
jinak nejlepsi byl magor s kamionem, co mi v protismeru svitil do oci dalkovyma (asi) a kdyz jsem ho 2x problikl, tak zapl svetla na rampe a to bylo jak na stadionu. Jsem musel zastavit a s srovnat si svetlo v ocich
A se serizenymi svetly a EcoVision zarovkama jsem naprosto spokojen... Marek opet poradil vyborne
Já jsem proti HID
Duvod?
Ti co to mají oslňůjí všechno kolem a hlavně to nemají ani seřízené.
Duvod?
Ti co to mají oslňůjí všechno kolem a hlavně to nemají ani seřízené.
Chybovat je v povaze člověka, ale jen hlupák na svém omylu setrvává.
Jdi do boje vesele, neboť mrtví, kteří se nesmějí, jsou oškliví.
Srdcovka
Jdi do boje vesele, neboť mrtví, kteří se nesmějí, jsou oškliví.
Srdcovka
- Granad.de.bill
- Kontaktovat uživatele:
Taky zásadně proti . HID si myslím nejsou vhodnou záležitosti na naše cesty ... oslňují , nenaklápějí se atd atd ..
Na takovou fobii s HIDpřestavbou by měli dělat i zbrojní pasy
Na takovou fobii s HIDpřestavbou by měli dělat i zbrojní pasy
Seat Ibiza FR 1.9 T[color=#FF0000]DI[/color] - pumped up 120kw 405 Nm - SOLD
Seat todelo 1.9 TD[color=#FF0000]I[/color]
[url]http://www.slezstizoldneri.cz[/url]
Seat todelo 1.9 TD[color=#FF0000]I[/color]
[url]http://www.slezstizoldneri.cz[/url]
Fobie ani nepotřebuje HIDky a oslňuje jak svi*a Tak samo slňuje jakékoliv auto s neseřízenými světlomety nebo s plným kufrem a řidičem, který nechápe nač je to kolečko uvnitř auta s čísly 0 až 3. Takže někdy oslňujou daleko více než nějaký HIDkař
Ale toto téma bude mít vždy dva tábory zastánců a škoda to tady znova rozebírat
Ale toto téma bude mít vždy dva tábory zastánců a škoda to tady znova rozebírat
MEN car: Altea FR
jaký kolečko? v rapidu nic není
v rapidu kolečko není, protože ten kdo má rapida , má vždy o kolečko víc tudíž zcelazákonitě potom to kolečko chybí v rapidu
to je jen závist
tam je to někdo u světel přímo ne?
tam je to někdo u světel přímo ne?
ja to kolecko taky nemam
asi to bude tim zem am orignal xenony
Jsem pro zakazani, je to prasarna, i to je duvod proc jsem chtel ibu s xenony
asi to bude tim zem am orignal xenony
Jsem pro zakazani, je to prasarna, i to je duvod proc jsem chtel ibu s xenony
Tvorba www stránek, grafiky, reklamy aj. http://www.nndesign.cz veskere info přes PM/telefon/osobně