zápis pneu do VTP
zápis pneu do VTP
Zdravím lidi potřeboval bych poradit co mám udělat když si chci do TP nechat zapsat alternativní rozměry pneu. ve velkém TP mám jen 195/65 R15 a na autě 225/45 R17
Re: zápis pneu do VTP
Jsou dvě možnosti:
první - koupit kola s typovým listem pro daný vůz, zajet na STK, kde technik typu K potvrdí po kontrole shodnost a s daným papírem se pak vydat na dopravku kola zapsat do techničáku.
druhá - požádat o schvalovací protokol IVG (Improt VW Group), kde je potřeba zaslat VIN vozidla. Ti následně zašlou protokol, kde schválení bude nebo nebude. S tímto papírem je pak potřeba opět navštívit dopravku.
Adresa na IVG:
Import Volkswagen Group s.r.o.
Homologace, Záruky
Radlická 740/113d
158 00 Praha 5
http://www.ivg.cz
první - koupit kola s typovým listem pro daný vůz, zajet na STK, kde technik typu K potvrdí po kontrole shodnost a s daným papírem se pak vydat na dopravku kola zapsat do techničáku.
druhá - požádat o schvalovací protokol IVG (Improt VW Group), kde je potřeba zaslat VIN vozidla. Ti následně zašlou protokol, kde schválení bude nebo nebude. S tímto papírem je pak potřeba opět navštívit dopravku.
Adresa na IVG:
Import Volkswagen Group s.r.o.
Homologace, Záruky
Radlická 740/113d
158 00 Praha 5
http://www.ivg.cz
Díky moc za rady myslím že existuje ještě 3.možnost a to se na to vykašlat
Je, to ale stojí hodně peněz. Počínaje nemalou pokutou při silniční kontrole (již nyní vědí při kontrole co máš v techničáku, stačí ověření přes vysílačku), konče krácením pojistného plnění (ne-li přímo uznání jako technicky nezpůsobilé vozidlo = plná vina) v případě nějaké kolize.
Proto ji ani neuvádím.
Proto ji ani neuvádím.
S tím jsem byl už seznámen proto to budu muset nějakým způsobem řešit zkusím to přes to IVG to se mi zdá jednodušší.
Já jsem měl taky 17tky ale jenom 205/40 a stavěli mě celkem často a nikdy jsem neměl problém. Asi jsem natrefil na dobré policisty. S jedním jsem se o tom bavil trošku více a říkal že pokud mám "slušnej" vzorek tak že mu to je jedno
[color=#00BF00]EGR off, cat off, koncák off, Bilstein B10 + pár drobností do budoucna :-)[/color]
Policie jak policie, ale teď se zpřísní STK a věř, že tam by to projít opravdu nemuselo
Fotogalerie amatéra a studenta fotografie!
Sleduj i na Facebooku (dole pod menu )
I want to like people, but they're just so f*ckn' stupid.
Sleduj i na Facebooku (dole pod menu )
I want to like people, but they're just so f*ckn' stupid.
Dokud neměla PČR přístup do databáze STK, tak byl klid, stačilo jezdit na STK v zimě s předpisovými gumami, teď je to už jinak. Během chvilky ví na cestě co máš v techničáku a jaké jsi měl na STK závady. Navíc i kontroly na cestách dosti zpřísní.
nehledě na to, že v případě nehody se likvidátor pojišťovny dívá prvně na pneumatiky (vzorek, rozměr). No a v případě, že rozměr neodpovídá se i v případě nezavinění dopravní nehody stávaš automaticky SPOLUVINÍK
MEN car: Altea FR
WOMAN car: Ibiza Sport
JA SZYBKO NIE JEŻDŻE-JA WOLNO LATAM
WOMAN car: Ibiza Sport
JA SZYBKO NIE JEŻDŻE-JA WOLNO LATAM
elpe69: tohle si vymýšlí hodně lidí. Likvidátor pojišťovny tu musí prokázat, že se litá kola nebo pneumatiky podílely na vzniku nehody. Nežijeme v kocourkově, aby si tu každý podle křivé antény nebo křídla na kufru dělal svoje závěry.