Pár dotazů Leon TDI ARL
Pár dotazů Leon TDI ARL
Zdravím, mám několik dotazů ohledně tohoto auta. Mám tam nárazníky z Cupry s mřížkama na mlhovky, ale bohužel kvůli webastu se mi tam levá mlhovka nevejde. Auto už jsem takhle koupil. Nevítě někdo jestli se dělají originál mřížky do cupráckýho nárazníků bez otvorů na mlhovky? Uvažoval jsem to vyřešit montáží kulatýho denního LED svícení, nemáte někdo tip na takový co by tam páslo? Dál mam problém s ESP, v každé rychleji projeté zatáčce mi to začně přibržďovat auto aniž bych jel na hranici smyku. Je to i v poměrně malé rychlosti. Na autě jsou 18" alu. Vpředu jsou cca 1 cm podložky a vzadu asi 1,5 cm. Nemohlo by to dělat tohle? Diagnostika chybu nehlásí. Vyzkoušel bych to i bez podložek, ale musím nejdřív sehnat kratší šrouby. Díky moc za odpovědi.
Re: Pár dotazů Leon TDI ARL
Ahoj,
všechny výše zmíněné nárazníky jsou s mlhovkama, tak samo se i auto z výroby dalo zakoupit s Wabestem, takže pokud tam mlhovky nepasují, je něco špatně. Tím pádem Ti nemohu doporučit ani konkrétní denní svícení (kluci z fora používají např. origo z Fab.RS), protože nemám tušení, kolik tam máš, nebo nemáš místa. Jediné, co Ti tedy mohu doporučit je, aby sis změřil místo na mlhovku a dle něj vybral vhodný typ.
Co se týče ESP, tak problém bude buď v nastavení snímače úhlu natočení volantu nebo ve snímači příčneho zrychlení. Obojí jde vidět za jízdy na diagnostice (live data). Podložkama to nebude.
všechny výše zmíněné nárazníky jsou s mlhovkama, tak samo se i auto z výroby dalo zakoupit s Wabestem, takže pokud tam mlhovky nepasují, je něco špatně. Tím pádem Ti nemohu doporučit ani konkrétní denní svícení (kluci z fora používají např. origo z Fab.RS), protože nemám tušení, kolik tam máš, nebo nemáš místa. Jediné, co Ti tedy mohu doporučit je, aby sis změřil místo na mlhovku a dle něj vybral vhodný typ.
Co se týče ESP, tak problém bude buď v nastavení snímače úhlu natočení volantu nebo ve snímači příčneho zrychlení. Obojí jde vidět za jízdy na diagnostice (live data). Podložkama to nebude.
Fotogalerie amatéra a studenta fotografie!
Sleduj i na Facebooku (dole pod menu )
I want to like people, but they're just so f*ckn' stupid.
aha díky. Diagnostiku mam ale zas tolik s tim neumim, můžeš poradit jak na to? díky
když zvolíš ABS a otevřeš si blok měřených hodnot (blok č.8), tak zvol kanál (kanál č.5) na kterém je natočení volantu a údaje z čidel příčného zrychlení. Když se rozjedeš (ROVNĚ), měli by měli být snímače v klidu a volant by měl hlásit rovnou polohu(v prvním poli je natočení volantu - tam musí být 0.0 stupně.
ideálně si stáhni průvodce diagnostikou, konkrétně VIS3, hodně Ti pomůže
Ono příklad toho, jak to muže vzniknout je, že přijedeš na geometrii, technik ti srovná volant, zablokuje volant v rovné poloze, udělá geometrii a máš hotovo. Stává se ale, že udělá geometrii a volant mu zůstane nakřivo. Pak volant sundá a posune o nějaký zoubek - tím rozhodí snímač polohy volantu. Za jízdy pak jedeš, volant sice máš rovně, ale elektronika si myslí, že zatáčíš a neodpovídá tomu signál podélného zrychlení (jedeš podle čidel smykem). Proto elektronika zasáhne a přibrzdí kolo, aby smyk vyrovnala.
ideálně si stáhni průvodce diagnostikou, konkrétně VIS3, hodně Ti pomůže
Ono příklad toho, jak to muže vzniknout je, že přijedeš na geometrii, technik ti srovná volant, zablokuje volant v rovné poloze, udělá geometrii a máš hotovo. Stává se ale, že udělá geometrii a volant mu zůstane nakřivo. Pak volant sundá a posune o nějaký zoubek - tím rozhodí snímač polohy volantu. Za jízdy pak jedeš, volant sice máš rovně, ale elektronika si myslí, že zatáčíš a neodpovídá tomu signál podélného zrychlení (jedeš podle čidel smykem). Proto elektronika zasáhne a přibrzdí kolo, aby smyk vyrovnala.
Fotogalerie amatéra a studenta fotografie!
díky moc, vyzkouším
Tak všechny hodnoty jsou ok. Když jedu rovně mám volant malinko otočenej doleva. Je to tak o jeden zub. Pokud s autem jedu rovně, diagnostika taky ukazuje rovně (i když je volant trošičku nakřivo), čidlo příčnýho zrychlení také ukazje správné hodnoty. Tak nevím jestli volant o ten jeden zub nepřesadit a nenastavit znovu nulovou hodnotu. Ještě mam jeden dotaz mimo jestli někdo víte, zda po vypnutí klíčku je v zapalovači v kufru proud nebo ne, popř. za jak dlouho se vypne. Díky moc.