Varovné světlo dveří

r.v. 1999-2005
Odpovědět
tronda

Varovné světlo dveří

Příspěvek od tronda »

Nesvítí mě varovné světlo u spolujezdce, mikrospínač jsem vyměnil, při otevření dveří jde do konektoru světla proud ale světlo nesvítí zkoušel jsem dát ze zadních dveří funkční světlo ale nic. Zámek se chová jako při špatném mikrospínači auto nepozná že jsou otevřené dveře a auto se samo zamče.Ještě mě napadá studený spoj v zámku.

PoMa
Administrátor

Re: Varovné světlo dveří

Příspěvek od PoMa »

ono záleží který mikrospínač jsi měnil, jelikož tam jsou tři.
Stejně jako může být chyba v komfortce, konektoru na komfortce/zámku a nebo kabelovém svazku v průchodce.
Co diagnostika na to?

tronda

Příspěvek od tronda »

zrovna jsem to chtěl napojit na VAG a vše funguje jak má, tak nevím co si mám o tom myslet. Měnil jsem ten vnější.

Rotwen2.3V5

Příspěvek od Rotwen2.3V5 »

čus už jsi na to přišel kde si měl chybu trápí mě to samé :-(

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

A diagnostiku jsi měl udělanou? Nejčastější příčinou je mikrospínač v zámku, tak jak měnil Tronda (diagnostika závadu vypíše). Pokud tu závadu nevypíše, můžou už být rozlámané dráty v gumové průchodce do dveří (dělá-li to jen u některých dveří), nebo může být vadná centrální komfortka (dělá-li to u všech dveří).

Rotwen2.3V5

Na diagnostice jsem to měl a to mně našlo jen že mně nefunguje vyhřívání zrdcátka u spolujezdce. A světlo nesvítí jen u řidiče všude jinak svítí..

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Pak jedině voltmetr a jít po drátech od světla do kabiny a zem měřit jak na přívodním kábliku, tak i na kostře auta (předpokládám, že ti nesvítí jen světlo na dveřích, interiérové světlo že se rozsvítí). Měřit i s osazenou žárovkou i bez ní.

Rotwen2.3V5

No když otevřu dveře a mám interiérové světlo přeplé na otevření dveří tak taky nesvítí.. ale jinak když otevřu jakékoliv jiné tak ano.

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Takže jednotka už nedostává signál o otevřených dveřích - čili mikrospínač v zámku dveří nebo dráty v gumové průchodce dveří.

Bachos

Příspěvek od Bachos »

Ahoj taky mi občas svítí a občas nesvítí dveře řidiče ,na diagnostice mi to ukázalo : ŘJ zámku předních dveří u řidiče
takže asi zkusím vyměnit celý zámek a uvidím

Odpovědět