jaké repro?
jaké repro?
nazdar pánové, chci se zeptat jestli někdo nemáte nějakej tip na repro(ve dveřích) do mého toleda2 . nějak nevim co tam dát. pro mě sou origo nedostačující.min. 60w rms díkec
Seat Toledo II 1.9 TDI 66kw ( DROBEK )
Re: jaké repro?
A jaké repro máš na mysli ? Jelikož ve dveřích jsou jak výškové ( u kliky ) tak basové ( u noh ).
Chybovat je v povaze člověka, ale jen hlupák na svém omylu setrvává.
Jdi do boje vesele, neboť mrtví, kteří se nesmějí, jsou oškliví.
Srdcovka
Jdi do boje vesele, neboť mrtví, kteří se nesmějí, jsou oškliví.
Srdcovka
No Leon I /Toledo II má už sám o sobě dosti kvalitní a optimalizované ozvučení. Pokud budeš měnit, tak pamatuj, že horní výškové repro i dolní středobas je atypicky uchycen. Takže nahoře jsi limitován šířkou prstence a hloubkou no a dole musíš doplnit i vhodné podložky a i tak budeš omezen hloubkou. Spodní budou taky hodně trpět na vlhkost (přímo v tomto místě stéká voda). Když už ale silnější repro, tak zároveň i zesilovač, jelikož z rádia je už neuživíš.
Zároveň pokud nemáš repro v zadních dveřích, tak doplněním se zvuk hodně zhutní, což může být více, než výměna předních.
No a pokud chceš i přesto měnit, pak se koukej po komponentních MAC Audio, Sinus live apod.,
ale i s těmito kvalitními značkami může přijít zklamání, když bude chybět vytlumení dveří.
Audio je taková větší alchymie a potřebuje dostatečný individuální přístup k danému typu vozu.
Pokud chceš hodně kvalitní hudbu, raději oslov nějakou firmu zabývající se autoozvučením včetně montáže (vyhni se jen prodejcům komponent)
Zároveň pokud nemáš repro v zadních dveřích, tak doplněním se zvuk hodně zhutní, což může být více, než výměna předních.
No a pokud chceš i přesto měnit, pak se koukej po komponentních MAC Audio, Sinus live apod.,
ale i s těmito kvalitními značkami může přijít zklamání, když bude chybět vytlumení dveří.
Audio je taková větší alchymie a potřebuje dostatečný individuální přístup k danému typu vozu.
Pokud chceš hodně kvalitní hudbu, raději oslov nějakou firmu zabývající se autoozvučením včetně montáže (vyhni se jen prodejcům komponent)
- Radik1.9TDI
- Kontaktovat uživatele:
Mrkni na Hertz
Já je mám v plánu nacpat do dveří.
Já je mám v plánu nacpat do dveří.
díky za info. co se týká zesíku tak ten mam. mam muziku z předchozího auta (radio,zes. , sub. , kap. atd. ) jen repro do dveří nemam. ( v zadních dveřích repra jsou. vše to budu realizovat až z jara, jen to chci mít připravené ) ještě jednou díky
Seat Toledo II 1.9 TDI 66kw ( DROBEK )
Zdarec,nemáte někdo zkušenosti s platem vzadu u Cordoby,rv,97....chci tam dát desku s reprem,nevím jak to tam vyřešit jelikož je tam plech deska a zase plech......
Malé repro tam vleze bez úprav, velké vleze po úpravách těch plechů, což je tak nějak porušení pevnosti konstrukčních prvků karoserie. Dej pořádné repra do dveří a tubu do kufru. Cordoba i tak nemá nejlepší ozvučnice.
Ve předu jsou v kufru tady... a hraje to bez problému až na drnčící zadní SPZ,ale přece jenom by to chtělo něco do plata ještě.
Do toleda bych dal Sinus Live s hedvábnými výškami.
co se týče repro v kufru bych řešil do bočnic nebo jen zadní a přední dveře a nějaká bedna.
Pokud budete repro zapojovat na rádio,tak nebude zvuk nikdy plný.. je lepší udělat tzv. aktiv kde jsou repro zapojené na zesilovač a ideál je 5k kde 4kanály použijete na 2 přední a 2zadní, ten poslední na subwoofer ,který by měl mít podobné parametry RMS jako zesilovač a nejlépe 4ohm, citlivost by měla přesáhnout 93db/1w/1m (poté neni třeba tolika krmit a dosáhnete efektu jako s dvěma suby s citlivostí 90db/1w/m
pokud by se někdo chtěl na něco optat neni problem, simuluju bedny, mam i mikrofony na měření jak výšek tak SPL
Alpine RE
co se týče repro v kufru bych řešil do bočnic nebo jen zadní a přední dveře a nějaká bedna.
Pokud budete repro zapojovat na rádio,tak nebude zvuk nikdy plný.. je lepší udělat tzv. aktiv kde jsou repro zapojené na zesilovač a ideál je 5k kde 4kanály použijete na 2 přední a 2zadní, ten poslední na subwoofer ,který by měl mít podobné parametry RMS jako zesilovač a nejlépe 4ohm, citlivost by měla přesáhnout 93db/1w/1m (poté neni třeba tolika krmit a dosáhnete efektu jako s dvěma suby s citlivostí 90db/1w/m
pokud by se někdo chtěl na něco optat neni problem, simuluju bedny, mam i mikrofony na měření jak výšek tak SPL
Alpine RE
Já mam Leona, a mam tam tyto repra https://www.2din.cz/komponentni-reprodu ... k-atx6-2c/, hustýýýý bass.