Chcípnul mi motor - kontrolka motoru a EPC
Chcípnul mi motor - kontrolka motoru a EPC
Ahooj, teď sem se vracel domů a najednou mi chcípnul motor. Znovu jsem nastartoval s pocitem že doufám nebudu někde teď v - 15 mrznout. rozvítila se kontrolka motoru a myslím EPC. a taky trochu dýl svítila kontrolka baterie. ale ta pak zasla. dojel sem domů v pohodě motor táhne pořád stejně. pak jsem ještě oblejzal chvili auto a jakoby se mi zdálo že tam něco trošku cvaká, jiný zvuk než obvykle. Sem amatér, zítra s jedu na diagnostiku ale jen se ptám pro pocit lepšího spaní že to nebude něco vážného.
Díky za odpověď.
Díky za odpověď.
Re: kontrolka motoru
dokud nebudeš vědet výsledek z diagnostiky, tak ti ani my nebudeme schopni nic říct ... mi se ozsvítila kontrolka "motoru", když mi odešlo čidlo tploty chladící kapaliny (600,- + práce), ale může to být cokoliv...
Po VAGu budeme chytřejší, hodně štěstí !
Po VAGu budeme chytřejší, hodně štěstí !
Fotogalerie amatéra a studenta fotografie!
Sleduj i na Facebooku (dole pod menu )
I want to like people, but they're just so f*ckn' stupid.
Sleduj i na Facebooku (dole pod menu )
I want to like people, but they're just so f*ckn' stupid.
Tak jsem dneska přišel po práci odpoledne domů stím že pojedu do servisu na diagnostiku, nastartoval sem a světe div se, kontrolka byl asi jen zlý sen. Přestala svítit a vše je jak má jezdil sem bez sebemenších problémů. Teď jde jen o to aby to nebylo jak na houpačce.
Pokud už ta kontrolka svítila, tak je chyba zapsána v paměti závad a klidně jsi na diagnostiku mohl jet.
To co jsi popsal bych viděl na chybu v elektroinstalaci (spínačka, kostra, apod.) nebo na chybu některého z čidel (např. čidlo otáček klikovky). Takto se to může projevit (zhasne motor). Příčinou může být zapůsobení mrazů na jeden z konektorů elektroinstalace.
Zajeď tedy na tu diagnostiku, ať někde pak nezůstaneš viset v nejméně vhodnou dobu.
To co jsi popsal bych viděl na chybu v elektroinstalaci (spínačka, kostra, apod.) nebo na chybu některého z čidel (např. čidlo otáček klikovky). Takto se to může projevit (zhasne motor). Příčinou může být zapůsobení mrazů na jeden z konektorů elektroinstalace.
Zajeď tedy na tu diagnostiku, ať někde pak nezůstaneš viset v nejméně vhodnou dobu.
Tak nakonec to byla škrtící klapka plynu, ale jen její zanesení. Vyčistily jsme čističem na brzdy vymazaly chybu. chvilku vše v pořádku ale cestou domů se mi opět rozsvítila kontrolka. Tak nevím co to po mě chce to čidlo posr..
A udělali jste základní nastavení škrtící klapky po vyčištění?
no myslím že ne, pouze smazaly chybu a nechali pak projet všechny říd.jednotky na chyby.
Hmm, to je jak nafoukat píchlou gumu bez zalepení a říct - máte to nafoukané.
Ale to tvůj problém neřeší. Je potřeba znova na diagnostiku, vyčíst závadu a pokud bude od Lambda sondy (příliš chudá/bohatá směs) nebo škrtící klapky (rozsah mimo meze) tak to vyřeší to základní nastavení škrtící klapky, která momentálně neví v jaké je přesně poloze a tak nepracuje optimálně.
Pokud tam bude jiná chyba, tak mi písni číslo chyby.
Ale to tvůj problém neřeší. Je potřeba znova na diagnostiku, vyčíst závadu a pokud bude od Lambda sondy (příliš chudá/bohatá směs) nebo škrtící klapky (rozsah mimo meze) tak to vyřeší to základní nastavení škrtící klapky, která momentálně neví v jaké je přesně poloze a tak nepracuje optimálně.
Pokud tam bude jiná chyba, tak mi písni číslo chyby.
Ahoj, tak nakonec bývalá chyba škrtící klapky po vyčištění v pořádku. Hlásí to novou chybu 16885 - signal rychlosti vozidla - nevěrohodný signál P0501 - 35-00 --
Děkuji..
Děkuji..
Zkus si zkontrolovat ukostření motoru, kabelové svazky v motorovém prostoru a řídící jednotku motoru včetně konektoru (hledej poškození izolace/oxidaci).
Jak se tak dívám, tak za ten rok co auto máš řešíš většinou elektrošotky. Nebylo to auto pod vodou? (domněnka)
Jak se tak dívám, tak za ten rok co auto máš řešíš většinou elektrošotky. Nebylo to auto pod vodou? (domněnka)
Máš pravdu teď se ta elektronika začala nějak drobet srát, možná jen schoda náhod. tak doufám že to nebyl nějakej utopenec žádné příznaky nepoznám.