moje druhé toledo
Re: moje druhé toledo
a jsme u toho že dneska zemědělci potřebují totiž kvalitnější naftu než ty naše TDI rotačky a PD
Presne tak, rikal mi na školení, ze jsou v tom keramický vstřikovaci trysky a jsou náchylne na kvalitu paliva. To samé i palivove filtry, podávaci čerpadlo a common rail taky. Takze naftu mame kvalitní.
2x Toledo II, [color=#4040BF]1,6 Sr - 74kW[/color] a [color=#BF0000]1,9 Tdi - 121kW[/color]
nikdy bych neřekl, že provoz takového drobečka je takhle nákladnej.... A pak že je na údržbu nejdražší Audi
Fotogalerie amatéra a studenta fotografie!
Sleduj i na Facebooku (dole pod menu )
I want to like people, but they're just so f*ckn' stupid.
údžba je velice drahá, každých 250mth (motohodin, 1mth=cca 50 min. - dle charakteru práce) se dělá "malá" údžba tj. výměna oleje v koncových reduktorech přední nápravy, to samé u zadní nápravy a v meziskříni kardanky, dál se mění vzduchový filtr a hrubý filtr paliva a mění se olej v motoru a filtr. Tato údržba od autorizovaného servisu stojí přesně 31500 kč včetně náplní, každých 1000mth je "velká" údžba, při ní se mění všechny filtry, kromě kabinového, veškeré oleje a chladící kapalina, tato údržba od autorizovaného servisu stojí 48100 kč včetně náplní.....
2x Toledo II, [color=#4040BF]1,6 Sr - 74kW[/color] a [color=#BF0000]1,9 Tdi - 121kW[/color]
A my si budem stěžovat na drahé servisy
Jinak jak velké jsou zhruba filtry ? Stejné jako u osobního ?
Jinak jak velké jsou zhruba filtry ? Stejné jako u osobního ?
Chybovat je v povaze člověka, ale jen hlupák na svém omylu setrvává.
Jdi do boje vesele, neboť mrtví, kteří se nesmějí, jsou oškliví.
Srdcovka
Jdi do boje vesele, neboť mrtví, kteří se nesmějí, jsou oškliví.
Srdcovka
Daleko vetsi jsou ty filtry hlavne s jinou vložkou. Palivovej ma cca obsah 0,75l, převodový, hydraulicky cca 1l a na motorový olej cca 0,75l, hlavne nejsou po jednom ale je jich více v řadě. A jsou pekne drahy.
a neche se Ti tady pak někdy ve volné chvilce hodit fotky těch všelijakých věcí? ať se pokocháme.. Jinak kamarád má na statku taky JD traktor, a říkal, že to má prej i klimatizaci Co je na tom pravdy?
Tak při příští údržbě něco nafotím než to odvezou a dám to sem.. Ano, klimu to má, většinou automatickou (climatronic) a má taky rádio, palubní PC, já i xenonové pracovní světla a mnoho dalších vymožeností jako na př. mám i ledničku vestavěnou v interieru....
to není traktor, to je zemědělská audi....
a my tu machrujeme s 4*ele okýnkama
šak za ten traktor by byl pěknej baráček ne?
šak za ten traktor by byl pěknej baráček ne?
v dnešní době mašiny , at už stavební-lesní či zemědělské bez klimy jsou pro osádky utrpení . na to třeba pamatovat už při koupi stroje -vždyd tam posádka tráví skoro vědšinu dne a to kolikrát v těžkém prašnu atd...........a pak otevřená okna a dveře , a tim pádem zaneřáděná kabina - to moc nepřidá elektronickým systémům v kabině
namádkou i jiné vymoženosti -couvací kamery s obrazovkou
-gps vyhledávání
namádkou i jiné vymoženosti -couvací kamery s obrazovkou
-gps vyhledávání
Presne jak rikas, ja jsem zastancem toho, ze zdravi mame jenom jedno, takze pohodlí musi byt, kdyz v ty mašine sedis 15 hodin deně tak se ta výbava hodí, tento muj drobek na i aktivně odpruženou přední napravu (hidraulicky), aktivně odpruženou sedačku kterou řídí pocitac a mam taky kabinu na vzduchových mechach. Pohodlí je v nem opravdu velky. Pro zajímavost ma i ABS. A cena? Neco malo přes tri milióny. Za to by opravdu dům byl.
Tak tu máme první problém, přítelkyně za mnou přišla že má vodu v autě, šel jsem na to mrknout a vzadu za spolujezdcem, pod nohama doslova plaval na cca tří centimentrové vrstvě vody tapucírunk i s gumou, auto stálo jednu noc venku na dešti, tak jsem vodu vybral, vyndal zadní sedačky, rozebral lišty, zvedl tapucírunk a vysoušečem vysušil i tu tlustou izolazi totál do sucha. Pak nastalo hledání příčiny, nejdřív jsem mylsel, že nechala pootevřený okýnko, ale to jsem se mýlil. Pak jsem myslel, že jsou ucpané otvory v gumě ze spoda dveří, nebyli, ale pro jistotu jsem oběhl všechny dveře a pročistil jsem všechny díry. Pár dní na to, znovu pršelo, tak jsem její auto vyndal z garáže, a nechal přes noc venku, ráno přítelkyně jela mím autem, já se vzal její a opět to vzadu bylo plné vody, né už teda v takové míře, ale stajně pod tapucírungem a izolací stála voda, zase všecko nacucáný.... Tentokrát jsem ale objevil i mokrý tapucírunk pod gumou u řidiče.... Zkoušel jsem všecko možný, kolem klik jsem to prošel, těsnění dveří, těsnění oken.... Zdá se být vše oká, ale stejnak když prší, je tam voda, už mě nenapadá odkud. U mého TDI to nikdy nedělalo. Má někdo stejný problém?? Víte prosím někdo co s tím?? Prosím...
Děkuji, zítra se na to vrhnu...