moje druhé toledo

Představení vašich aut
Jim
Kontaktovat uživatele:

Re: moje druhé toledo

Příspěvek od Jim »

a jsme u toho že dneska zemědělci potřebují totiž kvalitnější naftu než ty naše TDI rotačky a PD

toledak

Příspěvek od toledak »

Presne tak, rikal mi na školení, ze jsou v tom keramický vstřikovaci trysky a jsou náchylne na kvalitu paliva. To samé i palivove filtry, podávaci čerpadlo a common rail taky. Takze naftu mame kvalitní. :-)
2x Toledo II, [color=#4040BF]1,6 Sr - 74kW[/color] a [color=#BF0000]1,9 Tdi - 121kW[/color]

Matt_CZE
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matt_CZE »

nikdy bych neřekl, že provoz takového drobečka je takhle nákladnej.... :shock: A pak že je na údržbu nejdražší Audi :roll: :D
Fotogalerie amatéra a studenta fotografie! ;)
Sleduj i na Facebooku (dole pod menu ;))
ObrázekObrázek
I want to like people, but they're just so f*ckn' stupid.

toledak

Příspěvek od toledak »

údžba je velice drahá, každých 250mth (motohodin, 1mth=cca 50 min. - dle charakteru práce) se dělá "malá" údžba tj. výměna oleje v koncových reduktorech přední nápravy, to samé u zadní nápravy a v meziskříni kardanky, dál se mění vzduchový filtr a hrubý filtr paliva a mění se olej v motoru a filtr. Tato údržba od autorizovaného servisu stojí přesně 31500 kč včetně náplní, každých 1000mth je "velká" údžba, při ní se mění všechny filtry, kromě kabinového, veškeré oleje a chladící kapalina, tato údržba od autorizovaného servisu stojí 48100 kč včetně náplní..... :)
2x Toledo II, [color=#4040BF]1,6 Sr - 74kW[/color] a [color=#BF0000]1,9 Tdi - 121kW[/color]

lapip
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lapip »

:lol: A my si budem stěžovat na drahé servisy :lol:

Jinak jak velké jsou zhruba filtry ? Stejné jako u osobního ?
Chybovat je v povaze člověka, ale jen hlupák na svém omylu setrvává.
Jdi do boje vesele, neboť mrtví, kteří se nesmějí, jsou oškliví.
Srdcovka

toledak

Příspěvek od toledak »

Daleko vetsi jsou ty filtry hlavne s jinou vložkou. Palivovej ma cca obsah 0,75l, převodový, hydraulicky cca 1l a na motorový olej cca 0,75l, hlavne nejsou po jednom ale je jich více v řadě. :-D A jsou pekne drahy. :-D

Matt_CZE
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matt_CZE »

a neche se Ti tady pak někdy ve volné chvilce hodit fotky těch všelijakých věcí? :) ať se pokocháme.. :D Jinak kamarád má na statku taky JD traktor, a říkal, že to má prej i klimatizaci :D Co je na tom pravdy?
ObrázekObrázek

toledak

Příspěvek od toledak »

Tak při příští údržbě něco nafotím než to odvezou a dám to sem.. ;) Ano, klimu to má, většinou automatickou (climatronic) a má taky rádio, palubní PC, já i xenonové pracovní světla a mnoho dalších vymožeností jako na př. mám i ledničku vestavěnou v interieru.... :) :)

Matt_CZE
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matt_CZE »

to není traktor, to je zemědělská audi.... :shock:
ObrázekObrázek

Jim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim »

a my tu machrujeme s 4*ele okýnkama :lol: :lol: :lol:

šak za ten traktor by byl pěknej baráček ne?

Andycat

Příspěvek od Andycat »

v dnešní době mašiny , at už stavební-lesní či zemědělské bez klimy jsou pro osádky utrpení . na to třeba pamatovat už při koupi stroje -vždyd tam posádka tráví skoro vědšinu dne a to kolikrát v těžkém prašnu atd...........a pak otevřená okna a dveře , a tim pádem zaneřáděná kabina - to moc nepřidá elektronickým systémům v kabině

namádkou i jiné vymoženosti -couvací kamery s obrazovkou
-gps vyhledávání

toledak

Příspěvek od toledak »

Presne jak rikas, ja jsem zastancem toho, ze zdravi mame jenom jedno, takze pohodlí musi byt, kdyz v ty mašine sedis 15 hodin deně tak se ta výbava hodí, tento muj drobek na i aktivně odpruženou přední napravu (hidraulicky), aktivně odpruženou sedačku kterou řídí pocitac a mam taky kabinu na vzduchových mechach. Pohodlí je v nem opravdu velky. Pro zajímavost ma i ABS. A cena? Neco malo přes tri milióny. Za to by opravdu dům byl.

toledak

Příspěvek od toledak »

Tak tu máme první problém, přítelkyně za mnou přišla že má vodu v autě, šel jsem na to mrknout a vzadu za spolujezdcem, pod nohama doslova plaval na cca tří centimentrové vrstvě vody tapucírunk i s gumou, auto stálo jednu noc venku na dešti, tak jsem vodu vybral, vyndal zadní sedačky, rozebral lišty, zvedl tapucírunk a vysoušečem vysušil i tu tlustou izolazi totál do sucha. Pak nastalo hledání příčiny, nejdřív jsem mylsel, že nechala pootevřený okýnko, ale to jsem se mýlil. Pak jsem myslel, že jsou ucpané otvory v gumě ze spoda dveří, nebyli, ale pro jistotu jsem oběhl všechny dveře a pročistil jsem všechny díry. Pár dní na to, znovu pršelo, tak jsem její auto vyndal z garáže, a nechal přes noc venku, ráno přítelkyně jela mím autem, já se vzal její a opět to vzadu bylo plné vody, né už teda v takové míře, ale stajně pod tapucírungem a izolací stála voda, zase všecko nacucáný.... Tentokrát jsem ale objevil i mokrý tapucírunk pod gumou u řidiče.... Zkoušel jsem všecko možný, kolem klik jsem to prošel, těsnění dveří, těsnění oken.... Zdá se být vše oká, ale stejnak když prší, je tam voda, už mě nenapadá odkud. U mého TDI to nikdy nedělalo. Má někdo stejný problém?? Víte prosím někdo co s tím?? Prosím... :(

toledak

Příspěvek od toledak »

Děkuji, zítra se na to vrhnu... ;) :)

Odpovědět