Lazi´s Ibiza

Představení vašich aut
Odpovědět
PoMa
Administrátor

Re: Lazi´s Ibiza

Příspěvek od PoMa »

Tento kabel pro vyčtení závad a provedení některých úkonů na tvém autě je dostačující
V linku prodávající uvádí:

Obsah balení:
Diagnostický kabel
Cd s ovladači
Český návod k instalaci
Bezplatná verze programu

Takže když nabízí komplet, tak není potřeba další investice.

lazi

Příspěvek od lazi »

Tak únik kapaliny se po snaze utáhnout ještě zhoršil. Teď jsem přišel k naprosto práudné nádobce :( K čemu je prosím na levé větvi ten hliníkový válec? Co se stane, když ho vyhodím a napojím to na přímo stejně jako na pravé straně?

Předem díky za odpovědi
Tomáš
Přílohy
DSCF9947.JPG

lazi

Příspěvek od lazi »

Tak, na Ibize se za dobu, co jsem tu nebyl, změnilo asi hodně věcí.
Byly vyměněny zadní ložiska, vytmelil jsem rezavá místa a dnes jsem je i nastříkal. S výsledkem jsem na některých místech spokojen, na některých méně (levá strana OK, pravá nic moc).
Dále jsem vyměnil čepy ramen.
Ale bohužel jsem zjistil, že mi cosi klepe u PP kola :( Zjistím co, vyměním a 2.6 mažu na STK :roll:
Dále mi stihlo vyhořet rádio (kvalita značky BENG se opět nezapřela) a nyní čekám na reklamaci.
Dnes jsem ještě nalakoval přední oko pro tažní lano na červeno.

Zítra mě čeká laminovaní zadního zrezlého nárazníčku, příští úterý jeho natírání gumoasfaltem a někdy příště ho stříknu na černo.
Tak mi držte palce, protože budu laminovat nerovné hrany poprvé :D
Přílohy
Photo0257.jpg
Photo0257.jpg (39.63 KiB) Zobrazeno 6512 x
Photo0244.jpg
Photo0244.jpg (64.24 KiB) Zobrazeno 6511 x
Photo0256.jpg
Photo0256.jpg (30.85 KiB) Zobrazeno 6511 x

lazi

Příspěvek od lazi »

Dále jsem zapomněl, že jsem konečně koupil koberce do kurfu + vzěry 3. dveří (takže už je nemusím držet na hlavě :P ).
Přílohy
Photo0222.jpg
Photo0222.jpg (48.75 KiB) Zobrazeno 6509 x

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

No klepat u PP kola muze spousty veci, at uz horni ulozeni tlumicu, samotne vymlacene tlumice, spatne usazenou pruzinu, cep rizeni, ulozeni stabiku, silentbloky napraav, motoru a prevodovky, vyfuk, pres volne brzdove desticky, vuli na poloose, lozisku naboje apod. A v neposledni rade to nemusi ve skutecnosti jit ani od PP kola (spolujezdec slysel to same?). Tak muzes zkouknout tyto veci.
Co se tyka tmeleni prorezlych mist a laminovani, tak je to to nejhorsi, co muzes provest. Rozjetou korozi nezastavis a akorat tim ohrozis jine (takovy odpadly kousek laminatu dokaze rozparat pneu). Spravne by te s tim nemel pustit pres technickou, stejne jako kdyz uvidi srouby a nejake plechy na podlaze. Reseni je zrezle mista vyriznout a vyvarit.
Nechcu nijak kritizovat, a nechcu aby se te to nejak dotklo, ale kdybys misto vsech serepeticek a pseudooprav penize odlozil, tak bys mel nejspise plecharinu zaplacenou a auto by ti dele poslouzilo. Tot muj nazor (sice v rozporu s tvoji vizi, ale ucelnejsi).

lazi

Příspěvek od lazi »

PoMa: samozřejmě, že s tvým výrokem souhlasím. Rozhodně je lepší rezavá místa vyvařit, ale vše je to o možnostech. Už jsem se zajímal o vyvaření v minulosti. První cenová nabídka byla 7 tisíc korun, druhá byla za 5 tisíc - ovšem, i to je pro mne, jako pro studenta, nepřijatelné.
Pídil jsem se po tom, zda by mi to nevyvařil mistr na praxích. Jemu se do toho nechtělo (auto by muselo být odstrojené - bez interiéru, plastů, nádrže atd. a muselo by se to stihnout do dvou dnů - 16 hodin práce) a já na to ještě nemám papíry.
Je sice pravda, že na autě dělám všemožné kýčoviny okolo, ale ve výsledku mě to nestojí téměř ani korunu. Diody, plovoučku, barvy a laky jsem měl většinou zadarmo. Poslední přebytečnou investicí byly koberce do kufru (ale proč si za 100 neudělat radost ;) ).

:?: Jinak stále jsem nepřišel na příčinu oné vůle na pravém předním kole. Když s ním kolíbám, tak se hýbá manžeta homokyneťáku... dál to stojí. Takže příčinou bude vygajdaný homokynetický kloub, že? Ovšem při zatáčení nedochází k rachtání, který je pro špatný homokloub typický. :?:

lazi

Příspěvek od lazi »

Prosím, nevíte někdo, kde by se dal sehnat mezikus mezi hl. brzdovým válcem a napojením na trubičku - na fotce výše (bohužel nevím, jak se to nazýva).
Děkuji :)

lazi

Příspěvek od lazi »

Tak, sehnal jsem ten regulátor. Pán mi dal 2 kusy + boční lištu levých dveří (těsnění okna). A chtěl za to 100 kč :) Takže problém s únikem brzdové kapaliny vyřešen :) A já jsem konečně spokojený :)

lazi

Příspěvek od lazi »

Ještě jsem zapomněl na koupi nového rádia. Konečně to má odnímatelný panel a tak se nemusím bát, že mi někdo vymlátí okýnko.
Přílohy
Photo0271.jpg
Photo0271.jpg (55.1 KiB) Zobrazeno 6425 x

lazi

Příspěvek od lazi »

Dlouho jsem se tu neukázal. Přidám tedy něco málo, co se na autě udělalo. Natáhnul jsem kabely pro přípojku na 12V a vyměnil přední kotouče + destičky (bohužel jsem si zkomplikoval práci zatrženým šroubem v náboji kola.

Jinak děkuji PoMovi za rady ohledně nových brzd :)
Přílohy
Photo0450 – kopie.jpg
Photo0450 – kopie.jpg (66.38 KiB) Zobrazeno 6412 x
Photo0453 – kopie.jpg
Photo0453 – kopie.jpg (131.54 KiB) Zobrazeno 6412 x
Photo0454 – kopie.jpg
Photo0454 – kopie.jpg (149.03 KiB) Zobrazeno 6412 x

Odpovědět