První vozítka

Tlachání o všem možném...
kotel

Re: První vozítka

Příspěvek od kotel »

tak se taky pochválím, první dvoustopé byl Fiat 125p - 1500 v roce 1979 , koupený z druhé ruky , byl jsem z něj totálně vedle, bylo to po brněnském pinglovi, který ho pořídil v Tuzexu, měj žlutozelený lak, ukrutný kočkolap, tehdy jsem volil mezi Š 110 R coupé a tímto , a zvolil jsem velice dobře, měl jsem ho do roku 1988, nejdéle ze všech mých asi 20 aut, najel asi 250 000 km což bylo na tu dobu nepředstavitelné

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

:D to mel jeste vystouple kliky, svisle koncova svetla a motor origo Fiat z Torina. To byly posledni poctive 125.

Jim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim »

tatka chodil prý slintat na VAZ2107 do tuzexu :lol: no skončilo to u bílé š120 se oknem super spz pvc 39-39(byla po dr)

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Jj, v Prostějově byla největší koncentrace bakeliťáků v republice. Každý desátý měl auto s PVC :D (minimálně na SPZ)

kotel

Příspěvek od kotel »

PoMa píše::D to mel jeste vystouple kliky, svisle koncova svetla a motor origo Fiat z Torina. To byly posledni poctive 125.
to je přesně ono, jenže zbytek už byl z Polska a to byla vcelku tragedie, ale zlaté české ručičky do zvládaly, zadní díl výfuku se nahradil výfukem ze Zetoru , převodovku jsem tam nacpal z origo italského Fiatu - 5°, v té době něco nemyslitelného, a když jsem v Tuzexu koupil za 2200 bonů střešní okno, tak jsem byl úplně na vrcholu blaha :D , tuning jsem dovršil plastovou žaluziíí z Maďarska na zadním okně a za zadním oknem byly dvě plastové červené mlhovky připojené na brzdy, samozřejmě přes vypínač aby při kontrole příslušníků nesvítily,byla to krásná doba, hlavně asi v tom, že mi bylo 20 a navíc jsem byl volný a svobodný :D :D

Odpovědět