Zdravím..
v životě každého chlapa přijde chvíle, kdy musí přiznat, že na to sám nestačí..
Moje Ibiza 1.4 / 44 kw (aex) / r.v. 1996 má problémy se studenými starty - naskočí vždy, ale motor hned zdechne, pokud nepřidám plyn... Začlo to pomalu, teď to dělá při každém startu. Auto je čerstvě po výměně lambdy (ta ale není příčinou) a klapka byla nedávno čištěná (včetně základ. nastavení).. Něco se muselo pokazit teď.. Sehnal jsem si VAG a kabel a tohle to vyplivlo:
VAG-COM verze: IHR 304.0
Číslo dílu řídícího modulu: 6K0 906 027 A
Komponent a/nebo - verze: MOTRONIC MP 9.0 S005
6 Nalezeny chyby:
00533 - Regulace volnobehu
08-00 - regul.hranice prekrocena
01087 - Zakladni nastaveni nebylo provedeno
20-00 - chyba v zakladnim nastaveni
00282 - Ovladac skrtici klapky (V60)
44-10 - zkrat - Sporadicky
17978 - rid.jedn. motoru zablokovana
P1570 - 35-10 - - - Sporadicky
00524 - Snimac klepani 1 (G61)
31-10 - preruseni n.zkrat na kostru - Sporadicky
00516 - Volnobezny spinac (F60)
29-10 - zkrat na kostru - Sporadicky
Podle návodu ve VISu jsem zkoušel nastavit základní nastavení, avšak neúspěšně. Co dál? Jak na to?
Za každou radu budu vděčný.
Studené starty, voln. otáčky
-
- Kontaktovat uživatele:
Studené starty, voln. otáčky
[b]Seat [/b]Ibiza 1.4i 44kW r.v. 1996 :)
Re: Studené starty, voln. otáčky
videl bych to na dve moznosti, bud je problem s kostrou (ukostrenim pro ridici jednotku a ony cidla) a nebo se odporouci ridici jednotka motoru. v prve rade bych zkontroloval vsechny konektory vcetne toho na ridici jednotce a pak se podival na to kostreni. po smaznuti zavad bych se podival na to, kolik ukazuje cidlo teploty chladici kapaliny pri studenem motoru i pri provozni teplote motoru. pokud bude vse OK, tak teprve pak delat zakladni nastaveni skrtici klapky. pokud je ale snimac pololohy skrtici klapky jiz vysoupany (poskozeny), pak se muzou tyto problemy objevit, krom jedne, a tou je zablokovani RJ (to ma na svedomi imobilizer nebo fatalni chyba)
-
- Kontaktovat uživatele:
No jeden klíč je dodělávaný, tak to by mohla být jediná příčina toho zablokování, ale ten klíč už používáme společně s originálním přes rok a ta chyba se nikdy neobjevila.
Takže zkontrolovat konektor a kabely od řídící jednotky dál... Jak bude takový zkrat na kostru vypadat? Přerušené vedení? Poškozený kabel? Voda v konektoru? Kde to můžu multimetrem proměřit??
Takže zkontrolovat konektor a kabely od řídící jednotky dál... Jak bude takový zkrat na kostru vypadat? Přerušené vedení? Poškozený kabel? Voda v konektoru? Kde to můžu multimetrem proměřit??
[b]Seat [/b]Ibiza 1.4i 44kW r.v. 1996 :)
no to je to nejhorší zkrat na kostru se hledá tak na pi...
já na šáde už myslel že to rozkopu, a ono stačilo povolit matky na kostřicím bodě u blinkru
obrusit kostru, prostříkat wd když tak
já na šáde už myslel že to rozkopu, a ono stačilo povolit matky na kostřicím bodě u blinkru
obrusit kostru, prostříkat wd když tak