škube , cuká ...

r.v. 1993-1999 + facelift 1999-2002
PoMa
Administrátor

Re: škube , cuká ...

Příspěvek od PoMa »

Může tam být mikrotrhlinka, kterou pouhým okem nevidíš. Čili pokud bude nadále po vyčištění probíjet, tak pak je nejúčinnější výměna za nepoškozenou.

lazi

Příspěvek od lazi »

Vyčištěno, prostříkáno. Jel jsem do Autokelly koupit nový palec k rozdělovači. Po výměně jsme házeli znovu :( Takže koupit novou nebo by stačila výměna z vrakáče? Nechce se mi totiž dávat 2500 za novou :(

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Když natrefíš na bezvadnou, tak proč ne?
Co Vás vedlo k výměně palce? Byl opálený?

lazi

Příspěvek od lazi »

Kontakt na palci byl ohnutý a nebyl nijak zvlášť opálený... Jen mě ten ohyb znervózňoval a tak jsem dal radši 150 za nový. Byla to špatná volba?
Jinak, poznám na cívce, že je v dobrém stavu pouhým pohledem? Zřejmě ne, že? Můžu mít použitou za 500 kč. Teď jsem psal prodejci, jestli je možné ji na místě odzkoušet. Mám však strach, že by se chyba nemusela projevit hned.
Dnes po čištění a následném umístění zpět na vozidlo to také jiskry neházelo. Ale cca po 2 km to začalo nanovo. Tak jen, abych nekoupil podobný šmejd.

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

no záruku ti dávat nemusí, je to jen o solidnosti prodejce.
Palec se nemá jak ohnout. Ničeho se nedotýká. Je dán správný včetně odporu? (pokud jej má)

lazi

Příspěvek od lazi »

Tak teď jsi mě zaskočil. Nevím. Paní v obchodě jsem řekl, co mám za motor, ptala se mě, zda mám systém BOSH nebo ještě jeden. Tak jsem žekl, že si myslím, že je to BOSH. Palce vypadaly na první pohled stejně - barva, velikost i tvary souhlasili (blíže jsem je nezkoumal). Tak snad jsou stejné :)

lazi

Příspěvek od lazi »

Tak, dnes vyměněno za jetou cívku. Odzkoušeli jsme na místě a bez problémů. Odjeto cca 5 km a bez jediného cuknutí (musím zaklepat :D ), tak snad mi to vydrží :) Náklady 500 kč.
Děkuji moc za rady :)

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Pokud to pomohlo, tak jsme pomohli rádi ;)
Kdyby ne, máš výše ještě pár tipů.

lazi

Příspěvek od lazi »

Zatím to vypadá, že problém byl vyřešen. I přes to se na jaře vrhnu na zbytek (svíčky, palivový a vzduchový filtr, víčko rozdělovača a hlavně vyvařit kastli).
Nevíš, jestli se dá nějak vyměnit zadní plechové lízátko pod nárazníkem? Tohle je na odpis :(

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Originální ND existuje, jen je za ním ještě jeden plech a ten bývá taky na kaši.

lazi

Příspěvek od lazi »

A co by jsi upřednostnil? Výměnu za uříznutý kus z nějakého zachovalejšího auta nebo vytvarování a navaření svého plechu? STejnou otázku mám i na vyvařování blatníků.

Díky

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Ty nemáš plechy v pozinku a tak i jiné kousky na tom budou podobně. Druhovýroby jsou nepřesné, tenčí a špatně se dopasovávají. Tvarovat rovný plech je o nastříhávání, klepání, více vaření, čili jej tepelně namůžeš a tak bude i náchylnější na reznutí.
Čili hodně záleží, o jak velké plochy na vyvařování jde, pokud o malé záplaty, tak vystříhávat plech z jiného, zdravého plechu pocházejícího z jiného autodílu (kapota, střecha, blatníky apod.). Když jde o větší rozsah, tak buď nahradit zachovalým kouskem dílu z jiné Ibizy, nebo dát nový, ale origo díl. To zase záleží na tom, jak dlouho si chceš auto nechat a co s ním dále zamýšlíš. No a samozřejmě vařit s CO a nelakované části řádně zakonzervovat.

lazi

Příspěvek od lazi »

Zadní podnárazníček je na výměnu celý (bohužel není montovaný, ale na pevno spojený s kastlí - tedy flexu a šup s ním dolu, žřejmě tedy výměna za jiný). U blatníků chystám odříznou cca 15 cm okolo stávajících blatníků a nahradit je něčím novým (zde jsem přemýšlel nad pozink plechem, ale jestli nebude moc tenký oproti originálu).

!!rada!!

Příspěvek od !!rada!! »

tak po dlouhe dobe opet skubani jak prase :x neee pokazdy ale obcas auto zaskube a pak zase jede jak ma:)

lazi

Příspěvek od lazi »

Kamarádovi na Golfu III to taky škube. Ale až když se blíží k rezervě. Tudíž dneska bererme auto na zvedák, vyčistíme nádrž a vyměníme palivové filtry. To samé i u mě :)

Jinak nevíte někdo, zda má Ibiza i Golf šroub na vypuštění nádrže nebo se nádrž musí vyndavat?

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Nádrže jsou plastové a vypustný šroub v nich není. Spíš místo vypouštění nádrže vyměňte jen palivový filtr, popřípadě zkontrolujte sací koš čerpadla (vyjmutím přes víčko pod zadní lavicí na pravé straně). Pokud bude obojí čisté a dochází ke škubání při prázdnější nádrži, tak se už projevuje opotřebení čerpadla (nemá dostatečný tlak)

!!rada!!

Příspěvek od !!rada!! »

cordoba rok 95 , jde napichnout na diagnostiku ? a zhruba +- na kolik to prijde :) :roll:

Jim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim »

že seš to ty, tak na děkuju, jen musíš dojet do pv :lol:
akorát tam budu až za 14dní, teda má-li už 95 normální konektor a ne 2x2 jak favo

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

To víš, že jde.
Záleží jestli v servisu nebo u někoho, kdo ji má. V PV je vyhlášeným znalcem Váša, kontakt má na něj Jim.

!!rada!!

Příspěvek od !!rada!! »

vasa je kdo? ma servis v PV ? nebo jen to dela tak nejak bokem ??? :) potreboval bych to napichnout pokud to jde jestli to neco vyhodi ... uz nevim kde muze byt chyba... a vrazet do takovyho auta uz se proste nevyplati :roll: :roll:

Odpovědět