Lazi´s Ibiza
Re: Lazi´s Ibiza
No pokud je jinak tvarově stejný, tak udělej flexa tuning (přebývající úchyty odřízni, použij vhodný pryžový závěs).
Zachrastění dělá zborcená přepážka v tlumiči, nebo i vysypaný katalyzátor - co to přesně je poznáš po demontáži tlumiče
Zachrastění dělá zborcená přepážka v tlumiči, nebo i vysypaný katalyzátor - co to přesně je poznáš po demontáži tlumiče
Takhle to chrastí v tom, co jsem koupil
Ale nic se z něho nesype ani po delším třepán.

Tak výfuk vyměněn a už neprdím
Ten co jsem vyndal byl opravdu v dezolátním stavu, takže dobře, že se podělal už teď a ne až v zimě.
Jinak celková investice byla 1700 kč
Takže jsem spokojen, i když budou chybět.
Ještě jsem si včera večer pohrál s parkovačkama. Nově svítí LED v hlavních světlometech a osvěcují SPZ
Dnes pojedu přezout na zimáky

Jinak celková investice byla 1700 kč

Ještě jsem si včera večer pohrál s parkovačkama. Nově svítí LED v hlavních světlometech a osvěcují SPZ

Dnes pojedu přezout na zimáky

Tak přidávám fotky již zmiňovaných úprav a jiných zajímavostí.
- Přílohy
-
- stropní světýlko 1
- DSCF9461.JPG (272.65 KiB) Zobrazeno 7316 x
-
- stropní světýlko 2
- DSCF9358.jpg (110.22 KiB) Zobrazeno 7315 x
-
- podsvícení
- DSCF9360.jpg (113.43 KiB) Zobrazeno 7315 x
-
- parkovačka
- DSCF9363.jpg (107.24 KiB) Zobrazeno 7315 x
-
- 111 111 km
- DSCF9466.JPG (67.15 KiB) Zobrazeno 7316 x
ty jsi blázen, kolik tě to proboha stálo?dyt ti velký led jsou celkem drahý ne?
Dohromady jsem do toho dal cca 180 kč
Jinak jsem dostal objednávku na osvícení kuchyně a zbylé diody jsem si nechal - zaplatil je zákazník 
Jinak přikládám ještě fotku interiéru vozu - padlo na něj půl litru bezbarvého spreje
Dosáhl jsem svého 

Jinak přikládám ještě fotku interiéru vozu - padlo na něj půl litru bezbarvého spreje

- Přílohy
-
- kuchyň.jpg (50.7 KiB) Zobrazeno 7305 x
-
- DSCF9450.JPG (38.68 KiB) Zobrazeno 7306 x

Chybovat je v povaze člověka, ale jen hlupák na svém omylu setrvává.
Jdi do boje vesele, neboť mrtví, kteří se nesmějí, jsou oškliví.
Srdcovka
Srdcovka
Majitelce se taky páčila
Nechala na tom 3500 peněz a já 12 hodin práce a cca 5 metrů diod 

A to je normálně zapojitelné na vypínač ?
Ptám se nemám ponětí, ale zajímá mě to protože se mi to líbí

Ptám se nemám ponětí, ale zajímá mě to protože se mi to líbí

Srdcovka
Srdcovka
Diody fungují na 12V a bylo tedy potřeba připojení přes trafo. Připojil jsem je přes cca 1 cm vysoký kolébkový spínač, který je připevněn po pravé straně spodní části linky - tedy lze jednoduše zapínat a vypínat nohou
Ale myslím, že by nebyl problém připojit je na klasický vypínač, co se dává na zeď.
Je tu i možnost to zapojit na dálkové ovládání 

Ale myslím, že by nebyl problém připojit je na klasický vypínač, co se dává na zeď.

Srdcovka
Srdcovka
Klidně se pak ozvy
Ale myslím, že to zvládneš levou zadní
Pokud máš alespoň základní zázemí pro elektriku (pájka, cín a nějaké dráty), tak nenarazíš asi na žádnou komplikaci 

coool ta kuchyně, no asi máme inspiraci do bytu přeposilám ženě 

Ahoj,
potřeboval bych prosím jednu z vašich odborných rad.
Přibližně před týdnem mi auto začalo cukat a dusit se. Taťka mi řekl, že by to mohla být voda v nádrži. Koupil jsem proto odstraňovač vody (http://www.autokelly.cz/#PATH=3761800;4 ... ST=0|LNG=0|). Na chvíli problémy ustaly, ale teď to začalo zas.
Škube to jak za tepla, tak za studena. Otáčky motoru nevím, ale projevuje se to především, když sešlápnu plyn trochu rychlejším pohybem. Chcípá to taky dost při rozjezdech a teď bohužel už i při volnoběhu.
Co by mohlo být příčinou? Ucpané trysky? Vadné svíčky (koukal jsem na palec, víčko rozdělovače a kabely - zdá se být vše ok)? Již zmíněná voda v palivu (tankuji většinou u Globusu a teď jsem ještě natankoval u Lukoil - takže žádné extra benzínky)? Zkusit vyměnit palivový filtr (nevím, co má najeto)?
Předem díky za odpověď
Lazi
potřeboval bych prosím jednu z vašich odborných rad.
Přibližně před týdnem mi auto začalo cukat a dusit se. Taťka mi řekl, že by to mohla být voda v nádrži. Koupil jsem proto odstraňovač vody (http://www.autokelly.cz/#PATH=3761800;4 ... ST=0|LNG=0|). Na chvíli problémy ustaly, ale teď to začalo zas.
Škube to jak za tepla, tak za studena. Otáčky motoru nevím, ale projevuje se to především, když sešlápnu plyn trochu rychlejším pohybem. Chcípá to taky dost při rozjezdech a teď bohužel už i při volnoběhu.
Co by mohlo být příčinou? Ucpané trysky? Vadné svíčky (koukal jsem na palec, víčko rozdělovače a kabely - zdá se být vše ok)? Již zmíněná voda v palivu (tankuji většinou u Globusu a teď jsem ještě natankoval u Lukoil - takže žádné extra benzínky)? Zkusit vyměnit palivový filtr (nevím, co má najeto)?
Předem díky za odpověď
Lazi
Naposledy upravil(a) lazi dne 17.12.2010, 14:48, celkem upraveno 1 x.
Prvotně vyprázdnit nádrž, vyměnit palivový filtr, natankovat kvalitní benzín.
Cos ušetřil na ceně paliva u Globusu, to několikrát vrazíš znova do údržby.
Pokud bude škubat dále, tak zkouknout škrtící klapku (musí být čistá) a pak diagnostika/osciloskop. Tedy u někoho, kdo jej umí použít. Měnit součástky stylem pokus/omyl by mohl skončit výměnou všeho a škubání třeba neustane. Kdyby někde probíjela VN část, slyšel bys při cukání sršení kolem místa výboje. Když vyšroubuješ svíčky, uvidíš, který válec jak spaluje. Palivové čerpadlo není hlasité? Zbytek je opravdu na diagnostiku (Hallův snímač, teplotní čidla,...)
Cos ušetřil na ceně paliva u Globusu, to několikrát vrazíš znova do údržby.
Pokud bude škubat dále, tak zkouknout škrtící klapku (musí být čistá) a pak diagnostika/osciloskop. Tedy u někoho, kdo jej umí použít. Měnit součástky stylem pokus/omyl by mohl skončit výměnou všeho a škubání třeba neustane. Kdyby někde probíjela VN část, slyšel bys při cukání sršení kolem místa výboje. Když vyšroubuješ svíčky, uvidíš, který válec jak spaluje. Palivové čerpadlo není hlasité? Zbytek je opravdu na diagnostiku (Hallův snímač, teplotní čidla,...)
Palivové čerpadlo není hlasité? : Ničeho zvláštního jsem si nevšiml.
Ještě mě napadlo, že když auto stojí a já ho chci protočit, ozve se prazvláštní drnčivý až dunivý zvuk a motor se nevytočí. Takhle so o to snažím třeba 5krát a až pak se motor vytočí, jak by měl.
Ještě mě napadlo, že když auto stojí a já ho chci protočit, ozve se prazvláštní drnčivý až dunivý zvuk a motor se nevytočí. Takhle so o to snažím třeba 5krát a až pak se motor vytočí, jak by měl.
Naposledy upravil(a) lazi dne 17.12.2010, 15:00, celkem upraveno 2 x.
žeby vibrace motoru který nejde na všechny válce?prazvláštní drnčivý až dunivý zvuk
A v jakém stavu je vzduchový filtr? Kdy byl měněn?
Je to možné. Takže výměna svíček.
Nějaký názor na tyto svíčky:
http://www.autokelly.cz/#PATH=3761801;1 ... ST=0|LNG=0|
Nebo je lepší zůstat u klasických jednobodových?
A ještě dotaz na benzín. Tankoval bych u OMW. N95, Carera 95 nebo Carera 100? Myslím z pohledu "pročištění" palivového systému (resp. motoru).
Nějaký názor na tyto svíčky:
http://www.autokelly.cz/#PATH=3761801;1 ... ST=0|LNG=0|
Nebo je lepší zůstat u klasických jednobodových?
A ještě dotaz na benzín. Tankoval bych u OMW. N95, Carera 95 nebo Carera 100? Myslím z pohledu "pročištění" palivového systému (resp. motoru).
Vzduchový filtr je čistý (čistím ho vzduchovou pistolí). Najeto cca 15000 - 25000 (neznám přesné číslo).
Tobě bohatě stačí klasická N95 u ÖMV
Svíčky si kup NGK, BOSCH, BERU - přesně ty, které jsou pro tvůj motor určeny (v prodejnách mají katalogy, uvedené svíčky v návodech k použití už většinou nejsou ve výrobní řadě)
A vzduchový filtr se neprofoukává, protože jej stejně nevyčistíš (ucpané spóry). Mění se za nový. jestli máš najeto 25tisíc, tak vyměnit hned.
Svíčky si kup NGK, BOSCH, BERU - přesně ty, které jsou pro tvůj motor určeny (v prodejnách mají katalogy, uvedené svíčky v návodech k použití už většinou nejsou ve výrobní řadě)
A vzduchový filtr se neprofoukává, protože jej stejně nevyčistíš (ucpané spóry). Mění se za nový. jestli máš najeto 25tisíc, tak vyměnit hned.