Lazi´s Ibiza

Představení vašich aut
Odpovědět
lazi

Re: Lazi´s Ibiza

Příspěvek od lazi »

Tak dneska jsem natřel celý spodek :) Tak snad už to nebude reznout. Jinak je koupeno nové autorádio značky BENG (8605) na USB - 4x45W - stačí (foto přidám zítra) a vyměněny repráky za trochu silnější (50W RMS). Hraje to krásně :) S rádiem byly trošku problémy (nemá ISO konektor, takže se kabely musely přepojovat růčo :( Jinak ještě musím dodělat anténu, protože má jinou kocovku :( Ale nic, co by se nezvládlo :)
Jinak zítra mě čeká sehnat vhodnou hadici na přivedení čerstvého vzduchu k sání (teď mi to končí za pravým světlem a to mi nepřijde dvakrát praktické).

lazi

Příspěvek od lazi »

Tak, dnes jsem dodělal přední masku. Po chvíli váhání, jestli jí dodělat nebo se vrátit k originálu mě kamarádi překecali, že se jim to líbí a že to mám dodělat. S výsledkem nejsem dvakrát spokojený (jim se to líbí :lol: ) a tak bych rád znal vaše názory :) díky moc :)
Přílohy
DSCF7952.JPG
DSCF7952.JPG (36.13 KiB) Zobrazeno 7238 x
DSCF7953.JPG
DSCF7953.JPG (44.26 KiB) Zobrazeno 7240 x
DSCF7961.JPG
DSCF7961.JPG (123.34 KiB) Zobrazeno 7239 x

sterbitch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sterbitch »

me se to libi :) prijde mi to docela originalni :)
Tvorba www stránek, grafiky, reklamy aj. http://www.nndesign.cz veskere info přes PM/telefon/osobně

vojtishek

Příspěvek od vojtishek »

presne tak, me se to taky libi.
Tančíš příliš divoké tango v příliš malém sále!
Kdo byl, byl. Kdo je, je. Kdo bude, bude.
Keď jsi šťastný, urob smajlíka :) Obrázek

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Zajímavý nápad. Jak to vypadá jako celek? Tedy máš foto celého auta zepředu? Sem s ním.

lazi

Příspěvek od lazi »

Jen z úhlu (bohužel před autem stála tátovo motorka). Jinak jsem přemýšlel, že bych 2 lišty vrazil ještě do spodního nárazníku, aby to nepůsobilo tak kýčovitě ;)
Přílohy
DSCF7960.JPG
DSCF7960.JPG (148.88 KiB) Zobrazeno 7195 x

lazi

Příspěvek od lazi »

Tak jsem si koupil 100 cm roletku na zadní sklo :D Musím to někdy překopat, protože tělo roletky je moc široké (i přesto samotná síťka napřekryje celé okno) a nezavřu dveře od kufru :( Takže roletka nebude stahovací ale bude napevno našroubovaná ke kufru :(

lazi

Příspěvek od lazi »

Najděte 10 rozdílů (Ibizka je tady ještě bez masky a bez vyblejskaných nárazníků, takže je to o malinko jednodušíí ;) )
Přílohy
28072010170.jpg

lazi

Příspěvek od lazi »

Normálně jsem se zamiloval :D Mít těch 60 000, tak do toho možná i jdu :D

http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... za/7667413

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Máš sklon k tunění, s bílou jdou dělat divy. Sice SDi už nemá výdrž prvotních atmosférických VW dieslů, ale i to jde přežít, jen se za chvíli budeš pídit po vyšším výkonu. Na karoserii jde taky vidět neúplné slicování jak předních, tak zadních dílů ( v zadu výraznější), ale pokud je oprava udělána přívětivou metodou a tobě to nebude vadit, tak proč ne.

lazi

Příspěvek od lazi »

Tak mě přijde po technické stránce naprosto super (porovnávám s mým RAT stylem :D ). Jinak motor bych radši 1.9 TDi, to je jasné :) Tunit... do předu čirou optiku + čiré blinkry, posadit to o 4 cm k zemi, decentně zatmavit okna (černý B a C sloupek by se k tomu krásně hodil a tvořil krásnej celek) a dát do laku kliky, zkrcátka a zadní kufrovou lištu a je z toho krásný auto :) Rozhodně bych to nehnal k nějakým spojlerům, tuning křídel a ohromných nasávačů na kapotě atd... Takový tuning já neusnávám ;) Prostě tunit do originálu :) Ale samotná bílo-černá kombinace je krásná už v originále :) Jen ještě mít těch 60 000 :D

lazi

Příspěvek od lazi »

Tak bohužel se mi včera rozbilo rádio (přestalo svítit a nejde USB), takže dnes na reklamaci do autokelly. Prý do 30-ti dnů se ozvou a uvidí se :) Tak snad dají nové.
A trošku se začaly ozvývat ventily, tak jsem koukl na řemen a zřejmě je tam ještě původní :? Takže výměna by se asi hodila. A společně s řemenem by to chtělo i vyměnit olej :(

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Tvoje poslední věta o ventilech, řemenu a oleji mě krapet děsí.
Kdyby klepaly ventily kvůli rozvodovému řemenu, bylo by zapalování už tak rozhozené, že bys už ani nenastartoval, nebo bys škubal, střílel apod. Pokud už se mění rozvodový řemen, mění se včetně kladek a napínáku! Tedy celá sada. Rozvody u Tvého motoru se mění každých 90tisíc km. Roztržení rozvodového řemene, nabo jeho přeskočení o víc jak jeden zub, ať už díky jeho opotřebování nebo zadření jedné z kladek/napínáku vede k destrukci motoru (ventil narazí do pístu).
Pokud klepou ventily, je buď již degradován olej (mění se co 15tis.km nebo jednou ročně - dle toho, co nastane dřív) a to buď opotřebením nebo znehodnocením vodou/benzínem (pokud se dostane do oleje), nebo jsou již opotřebovány hydroštely (hydraulické vymezovače vůle ventilů).
Další příčinou může být špatně nastaven předstih, vadné čidlo klepání nebo nekvalitní palivo.

Než něco podnikneš, raději si ověř stav u někoho fundovaného ;)

lazi

Příspěvek od lazi »

Uff, díky za vyčerpávající info. :) Zase jsi mi rozšířil obzory :) Já slyšel, že starý řemen dokáže rozhodit ventily, což je asi zjednodušeně řečeno (viz tvůj popis). Jinak olej mám pocit, že jsem měl měnit při 110 000 km (takže už 700 km přejíždím). Musím sehnat někde nějakou brigádu. :D
Jinak motor má stabilní chod, neškube, nestřílí a i v zimě nastartruju na poprvé :) Jen jsem pořád jezdil s muzikou a teď, jak odešlo rádio, tak se člověk zaposlouchá do motoru :D

A řemen i s napínaky si dokážu vyměnit sám? A cena by byl přibližně kolik?
A na oleji není asi nic těžkého, že? (Pokud nepočítám trable, kam s vyjetým olejem) :)

sterbitch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sterbitch »

vypusteny olej do sberneho dvora...... at te nenapadne to lit nekam do prirody......
Tvorba www stránek, grafiky, reklamy aj. http://www.nndesign.cz veskere info přes PM/telefon/osobně

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

No pokud jsi ještě neměnil ani olej, tak rozvody doma sám neměň.
Rozvody včetně vodní pumpy má zde kolega "Hamar" - viz. třeba nejdražší varianta http://www.hamar.cz/sady-rozvodu-rozvod ... 106-2.html
Vodní pumpa se mění zároveň z toho důvodu, abys předešel další demontáži rozvodů, když začne vodní pumpa téct (většinou to bývá velmi krátce po tom, co se vymění rozvody bez pumpy).
V servise si řeknou za výměnu do cca 15stovek a přijednom si necháš vyměnit olej a nebudeš muset řešit kam s tím vyjetým olejem a filrem. Zároveň zkontroluj i vzduchový filtr a na palivový je už taky čas. O kabinovém ani nemluvě.

Jim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim »

co tam leješ? 10 nebo 15w40?
filtry-asi spiš na cenu:
olejový NET 14 L 2022 T 89,-
pylový Bosch 1 987 432 012 158,-
palivový NET 11 F 4002 167,-
vzduchový UFI 30.038.01 159,-

lazi

Příspěvek od lazi »

Tak se po delší pauze opět ozývám :) Na autě se změnilo pár věcí (některé k lepšímu a dost k horšímu).

Auto už má nejeto 112 300 km. Nově jsem zjistil, že olej mám měnit až při 112 650, takže ještě v pohodě :) (jinak Jime: leju tam 10W 40)

Dál se mi cestou do Chomutova trošku rozdrnčel výfuk. Po bližšík zkoumání vyplynulo, že je potřeba vyměnit středový a koncový díl výfuku (bez práce cca 3000) :(

Nevím proč a co je k tomu vedlo, ale tlumiče kufru mi vypověděli službu :( (nové vycházejí na 880 korun)

Jinak z těch stylingových věcí přibylo střešní světýlko z LED pásků (18 LED), pásek do horní přihrádky a pod nohy řidiče a spolujezdce.

Takže asi budu chodit pylně na brigády, abych na to všechno seškrabal prachy :D

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

lazi píše: Auto už má nejeto 112 300 km. Nově jsem zjistil, že olej mám měnit až při 112 650, takže ještě v pohodě :) (jinak Jime: leju tam 10W 40)
No raději bych nečekal těch 300km na dotažení stavu, ale měnil bych najednou, když už budeš dělat jiné věci (časově máš olej míň, než jeden rok? - to je taktéž podstatné)
lazi píše: Dál se mi cestou do Chomutova trošku rozdrnčel výfuk. Po bližšík zkoumání vyplynulo, že je potřeba vyměnit středový a koncový díl výfuku (bez práce cca 3000) :(
Normální jev - výfuk je u auta slabá stránka, reznul a příčky se uvolňovaly i u originálu
lazi píše: Nevím proč a co je k tomu vedlo, ale tlumiče kufru mi vypověděli službu :( (nové vycházejí na 880 korun)
Když jsou vzpěry načaté, tak při ochlazení selžou

lazi

Příspěvek od lazi »

Tak dnes jsem koupil zánovní střední a koncový tlumič za "krásných" 1200. Mám však k němu 2 dotazy:

1.: Je nějaký rozdíl v uchycení středového tlumiče z vrchu a z uchycení zespod? Já mám výfuk uchycen na 1 držáku, který je přivařen na vrchní část výfukového potrubí. Koupil jsem kousek, který má "trojnožku" (nahoře přichyceny 2 nožky a na spodní části 1). A právě ze spodní části mám vedený trn. Tak by mě zajímalo, jestli tam nebude překážet středový tlumič, který mi přijde výš, než u původního tlumiče.
(nevím, jestli jsem to napsal srozumitelně)

2.: Je špatné znamení, že po zaklepání koncového tlumiče v něm něco chrastí?

Odpovědět