Lazi´s Ibiza

Představení vašich aut
Odpovědět

lazi

Re: Lazi´s Ibiza

Příspěvek od lazi »

Tak :) Před dvema dny jsem udělal jiné podsvícení budíků a topení :) Původně to byla červená, kterou jsem chtěl změnit na modrou, ale vylezla z toho spíše bílá :) Ale co :) Taky dobrá :) Ještě tam jsou nějaké mouchy, které se chystám doladit (svítí málo levá žárovka nad tachoměrem a ještě změnit podsvícení tlačítka na vytápění okna, které je zatím v původní červené) :)
Přílohy
DSCF7734.JPG
DSCF7734.JPG (118.14 KiB) Zobrazeno 6754 x
DSCF7737.JPG
DSCF7737.JPG (143.01 KiB) Zobrazeno 6755 x
DSCF7743.JPG
DSCF7743.JPG (127.46 KiB) Zobrazeno 6753 x

Jim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim »

hmph to nám to svití jak na svíčky na hřbitově, je to moc složitý?

lazi

Příspěvek od lazi »

Bohužel topení osvětluje jen jedna žárovka (v prostředním ovládání - teplota) a budíky osvětlují pouze 2 zašité žárovky (nad hodinami a nad tachoměrem) :( Ale přemýšlím, že je dám do pryč a na jejich místo přijde podlouhlý bílý nebo modrý neonek (přemýšlel jsem o LED pásce) :)

Jinak dneska jsem byl v ATU, že si koupím hliníkové západky zamykání dveří :) Bohužel se mi do původní dirky nevlezly a dále jsem zjistil, že místo závitu M3.5 tam je M5.0, takže západky jsou k ničemu :( Skusím si kdyžtak ve chvíli volna vysoustružit svoje :)

No a zítra se konečně vrhám na nastříkání prahů šucem a přestříkám plechy stříbrnou na kola :) Tak snad to dopadne dobře :)

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Pod podsvětlení ovládání ofuků si místo jedné bezpaticové 2W žárovky dej ke světlovodu (ten čirý plast pod knoflíky) klasické 3mm bílé nebo barevné LED diody s předřadným odporem a na podsvětlení přístrojovky, kde je 2x žárovka W5W s paticí T10 dej dvě rozptylové LED (tedy nee s kulatou hlavou, ale s konusovým vybráním uvnitř - to co se dává do parkovaček) které už jsou uzpůsobeny na palubní napětí. Má to jen jedno mínus a to takové, že pak správně nefunguje stmívání podsvětlení.

lazi

Příspěvek od lazi »

Díky za rady :) A stmívání podsvětlení tam snad ani není :D Podle mě to svítí pořád stejně málo :D

Jinak teď jsem si s tím ještě chvíli hrál a budíky už svítí trošku lépe a tlačítko vytápění zadního okna už je taky v bílé :) Zatím jsem spokojený :) Možná přijdou ještě modré neonky pod nohy řidiče a spolujezdce :)

lazi

Příspěvek od lazi »

Tak tady jsou další fotky z mého dnešního řádění :) Nastříkaná kola a vyměněná řadička (za 120 kaček dobrá :D ).
Jinak přikládám ještě fotku staré spojky.
Přílohy
stará lamela
stará lamela
DSCF7761.JPG (166.29 KiB) Zobrazeno 6681 x
DSCF7764.JPG
DSCF7764.JPG (141.46 KiB) Zobrazeno 6681 x
DSCF7771.JPG
DSCF7771.JPG (191.22 KiB) Zobrazeno 6682 x
DSCF7772.JPG
DSCF7772.JPG (230.42 KiB) Zobrazeno 6680 x

lazi

Příspěvek od lazi »

Tak jsem konečně pořádně podsvítil budíky (pro porovnání přikládám snímek původního osvětlení) a všechno sladil do bílé barvy :) Přišla i LED sulfidka do stropního osvětlení, ale časem se vymění za výkonější (2 LEDky se nějak neosvědčily :( ). Jinak zítra by mohl přijít středový panel, takže hned bude o pár odkládacích přihrádek více :)
Přílohy
Před
Před
DSCF7736.JPG (135.34 KiB) Zobrazeno 6646 x
Po
Po
DSCF7775.JPG (166.56 KiB) Zobrazeno 6647 x
Budíky 1
Budíky 1
DSCF7779.JPG (83.68 KiB) Zobrazeno 6647 x
Budíky 2
Budíky 2
DSCF7783.JPG (144.02 KiB) Zobrazeno 6647 x
Stropní osvětlení
Stropní osvětlení
DSCF7793.JPG (80.5 KiB) Zobrazeno 6647 x

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

No přeci jenom jezdiš jen kousek, ale až pojedeš v noci pár kilometrů dál, budeš si rvát vlasy jak ti to světlo na palubce bude vadit a bude ti tahat oči. Proto je v autech stmívání podsvětlení a jsou použity různé odstíny barev (jo, audiny mají teď i bílé podsvětlení, ale krásně tlumené a nezářící). A podstata dobrého výhledu ven v noci? Být na temnější straně skla (zkus si doma za tmy rozsvítit a kouknout ven - co uvidíš? Nic, stejně jako v autě, kde pak za jízdy snadno přehlédneš tmavý objekt na vozovce). Snad to po několika ujetých kilometrech pochopíš sám a budeš rád za původní podsvětlení.
Jinak do stropního světla je opravdu lepší výkonná LED dioda (1,4 nebo 2W), ale bacha na rozsvícení za jízdy - to pak opět funguje jako výše popsané - ven nevidíš NIC.

lazi

Příspěvek od lazi »

Oni ty fotky docela zkreslujou :( Nedokázal jsem pořídit snímek přesně odpovídající reálné intenzitě světla. Tady je to docela přesvícené :( Jinak těsně před LED páskou je jakési stínítko, takže to neoslňuje :) Je pravda, že se malinko na plexi odrážejí diody, ale když mi to začne vadit, tak celý pásek posunu kousek pod stínítko (původně jsem ho tam měl zabořené úplně, ale to zase nesvítilo skoro vůbec) :)
Jinak do stropu nejspíš taky použiji LED pásky :) Narvu tam 6 diod a bude světla dost :)

lazi

Příspěvek od lazi »

Tak dnes ráno přišel středový panel :) Takže jsem ho natříkal a hned do něj putovaly LEDky :) Bohužel další budou na krámě až za 14 dní, takže zatím si dám s rozsvěcením malou pauzu :)
Přílohy
DSCF7806.JPG
DSCF7806.JPG (189.39 KiB) Zobrazeno 6621 x

lazi

Příspěvek od lazi »

Ahoj,
dneska při cestě domů mě ohodil autobus vodou... ujel jsem ještě tak 300 metrů a konec... auto už nejlo :( Voda v motoru... nechal jsem to vyschnout a po nějakých 50-ti minutách se asi na dvacetkrát dostal aspoň na parkoviště :)

Až to zítra půjdu parkovat před barák, mám před tím něco vyčistit? Nebo stačí, když se teď voda teplotou motoru vypaří?

Díky moc :)

Granad.de.bill
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Granad.de.bill »

Lazi nic proti ,ale ta bílá se mi zdá trošku moc ostrá ...V tomhle bych asi 10hod.nevydržel jet v noci ... :lol: chtělo by to ztlumit
Seat Ibiza FR 1.9 T[color=#FF0000]DI[/color] - pumped up 120kw 405 Nm - SOLD
Seat todelo 1.9 TD[color=#FF0000]I[/color]
[url]http://www.slezstizoldneri.cz[/url]

lazi

Příspěvek od lazi »

Ty fotky jsou dost přesvícené :( :D A jinak je to napojené na osvětlení interiéru, takže se to dá krásně ztlumit stmívačem :) Ale je pravda, že osvětlení budíků je trochu ostřejší, takže to zase rozmontuju a ten LED pásek trochu šoupnu :)

lazi

Příspěvek od lazi »

Tak jsem s tím zase trochu pokročil. Zbavil jsem koncovku výfuku rezi a trochu jí "vyleštil" :) A dál jsem udělal plovoučku do kufru (tímto se omlouvám uživateli Vlada Iba FR za použití jeho myšlenky).
Jinak jsem si koupil hasicí přístroj. Až po 2 hodinách bádání, kam ho dát, aníž bych musel do něčeho vrtat nebo šroubovat šroubky jsem to vymyslel :) Tak snad to tam nebude sebou mlýt :)
Přílohy
DSCF7887.JPG
DSCF7887.JPG (93.65 KiB) Zobrazeno 6573 x
DSCF7898.JPG
DSCF7898.JPG (152.7 KiB) Zobrazeno 6575 x
DSCF7903.JPG
DSCF7903.JPG (176.28 KiB) Zobrazeno 6574 x

lazi

Příspěvek od lazi »

Tak včera jsem odstrojil podlahu v autě, abych se podíval na ty dirky v podlaze... Až po odklopení tapecírungu jsem zjitl, že to nejsou až takové dirky, ale 3 pěkné díry :( Takže pozinkovanej plech a jdeme nýtovat :) Pak to přetřu nějakým gumoasfaltem a snad to bude v pohodě :)
Přílohy
DSCF7918.JPG
DSCF7918.JPG (212.78 KiB) Zobrazeno 6555 x
DSCF7917.JPG
DSCF7917.JPG (189.06 KiB) Zobrazeno 6556 x

lazi

Příspěvek od lazi »

Tak za dnešek už uděláno :) Ještě zítra budu prolévat gumotexem :) Dnes jsem hodil první nátěr, aby to do rána pořádně uschlo :) Jinak jsem to udělal tak, že zespod je pozinkovaný plech a z vrchu je pevný děrovaný plech (aby gumotex zatekl i do těch nejmenších skulinek). Všechno je spojeno 6 mm šroubama (nýtky se neosvědčily :( ) :) Na menších dírach je 8 šroubů a na té větší 10, takže myslím, že by to držet mohlo :)
A na zítra mám ještě v plánu svoje oblíbené: vyčistit motorový prostor :) Tak snad už to bude dočista, dočista :) Mám na to celý den :)
Přílohy
DSCF7928.JPG
DSCF7928.JPG (240.42 KiB) Zobrazeno 6536 x
DSCF7929.JPG
DSCF7929.JPG (218.69 KiB) Zobrazeno 6536 x
DSCF7930.JPG
DSCF7930.JPG (270.04 KiB) Zobrazeno 6536 x
DSCF7936.JPG
DSCF7936.JPG (288.49 KiB) Zobrazeno 6536 x

PoMa
Administrátor

Příspěvek od PoMa »

Asi budu teď víc kritizovat.
To je asi to nejhorší, co jsi mohl udělat - jednak to otřesně vypadá, jednak to bude vadit koberci na podlaze (v oněch místech se prodře), a jednak to bude za jízdy v dešti z venčí tak trpět, že tam budeš mít vlhko coby dup a koroze se rozjede rychlejším tempem než doposud. Na tvém místě bych to sundal, v okolí 10 cm očistil do holého plechu (aby nezůstaly známky po korozi), přivařil bodově nový plech (ne pozink) MIGem, zespod i zvrchu stríknul ochranným nástřikem (třeba MOTIP), a z vrchu pak nalepil zpět tlumící zpevňovací hmotu.

Co se týče čištění motoru, pokud nechceš mít komplikace s elektronikou motoru a korozí kovových částí, nech motor tak jak je - motor se nečistí!

lazi

Příspěvek od lazi »

Díry se v koberci neprodřou (na místech zadělání je molitanová vložka) :) Vlhko tam bylo právě kvůli těm dírám (molitanové vložky se nasákly vodou a už to rezlo a trouchnivělo). :( A nejradši bych to taky zavařil, ale mám jen elektrickou svářečku a tou to propálím :( Chtělo by to COčko, ale nikdo z kamarádů ho nemá :( Jinak je to natřený gumotexem i zespod :) Takhle to má udělaný i taťka na feldě a jezdí na to bez problémů 5 let :)
A teď už bych to stejne nepředělával :P Když to vyrezne, tak mi nezbyde nic jiného, než to zavařit, ale zatím to takhle nechám ;)

Jinak v motoru chci očistit plechy kolem, zbylé plasty + hadice ;) Že bych rozdělával a čistil přímo motorové části, tak do toho nejdu ;)

Odpovědět