Lazi´s Ibiza
Re: Lazi´s Ibiza
Tento kabel pro vyčtení závad a provedení některých úkonů na tvém autě je dostačující
V linku prodávající uvádí:
Obsah balení:
Diagnostický kabel
Cd s ovladači
Český návod k instalaci
Bezplatná verze programu
Takže když nabízí komplet, tak není potřeba další investice.
V linku prodávající uvádí:
Obsah balení:
Diagnostický kabel
Cd s ovladači
Český návod k instalaci
Bezplatná verze programu
Takže když nabízí komplet, tak není potřeba další investice.
Tak únik kapaliny se po snaze utáhnout ještě zhoršil. Teď jsem přišel k naprosto práudné nádobce
K čemu je prosím na levé větvi ten hliníkový válec? Co se stane, když ho vyhodím a napojím to na přímo stejně jako na pravé straně?
Předem díky za odpovědi
Tomáš

Předem díky za odpovědi
Tomáš
Tak, na Ibize se za dobu, co jsem tu nebyl, změnilo asi hodně věcí.
Byly vyměněny zadní ložiska, vytmelil jsem rezavá místa a dnes jsem je i nastříkal. S výsledkem jsem na některých místech spokojen, na některých méně (levá strana OK, pravá nic moc).
Dále jsem vyměnil čepy ramen.
Ale bohužel jsem zjistil, že mi cosi klepe u PP kola
Zjistím co, vyměním a 2.6 mažu na STK
Dále mi stihlo vyhořet rádio (kvalita značky BENG se opět nezapřela) a nyní čekám na reklamaci.
Dnes jsem ještě nalakoval přední oko pro tažní lano na červeno.
Zítra mě čeká laminovaní zadního zrezlého nárazníčku, příští úterý jeho natírání gumoasfaltem a někdy příště ho stříknu na černo.
Tak mi držte palce, protože budu laminovat nerovné hrany poprvé
Byly vyměněny zadní ložiska, vytmelil jsem rezavá místa a dnes jsem je i nastříkal. S výsledkem jsem na některých místech spokojen, na některých méně (levá strana OK, pravá nic moc).
Dále jsem vyměnil čepy ramen.
Ale bohužel jsem zjistil, že mi cosi klepe u PP kola

Dále mi stihlo vyhořet rádio (kvalita značky BENG se opět nezapřela) a nyní čekám na reklamaci.
Dnes jsem ještě nalakoval přední oko pro tažní lano na červeno.
Zítra mě čeká laminovaní zadního zrezlého nárazníčku, příští úterý jeho natírání gumoasfaltem a někdy příště ho stříknu na černo.
Tak mi držte palce, protože budu laminovat nerovné hrany poprvé

- Přílohy
-
- Photo0257.jpg (39.63 KiB) Zobrazeno 6515 x
-
- Photo0244.jpg (64.24 KiB) Zobrazeno 6514 x
-
- Photo0256.jpg (30.85 KiB) Zobrazeno 6514 x
Dále jsem zapomněl, že jsem konečně koupil koberce do kurfu + vzěry 3. dveří (takže už je nemusím držet na hlavě
).

- Přílohy
-
- Photo0222.jpg (48.75 KiB) Zobrazeno 6512 x
No klepat u PP kola muze spousty veci, at uz horni ulozeni tlumicu, samotne vymlacene tlumice, spatne usazenou pruzinu, cep rizeni, ulozeni stabiku, silentbloky napraav, motoru a prevodovky, vyfuk, pres volne brzdove desticky, vuli na poloose, lozisku naboje apod. A v neposledni rade to nemusi ve skutecnosti jit ani od PP kola (spolujezdec slysel to same?). Tak muzes zkouknout tyto veci.
Co se tyka tmeleni prorezlych mist a laminovani, tak je to to nejhorsi, co muzes provest. Rozjetou korozi nezastavis a akorat tim ohrozis jine (takovy odpadly kousek laminatu dokaze rozparat pneu). Spravne by te s tim nemel pustit pres technickou, stejne jako kdyz uvidi srouby a nejake plechy na podlaze. Reseni je zrezle mista vyriznout a vyvarit.
Nechcu nijak kritizovat, a nechcu aby se te to nejak dotklo, ale kdybys misto vsech serepeticek a pseudooprav penize odlozil, tak bys mel nejspise plecharinu zaplacenou a auto by ti dele poslouzilo. Tot muj nazor (sice v rozporu s tvoji vizi, ale ucelnejsi).
Co se tyka tmeleni prorezlych mist a laminovani, tak je to to nejhorsi, co muzes provest. Rozjetou korozi nezastavis a akorat tim ohrozis jine (takovy odpadly kousek laminatu dokaze rozparat pneu). Spravne by te s tim nemel pustit pres technickou, stejne jako kdyz uvidi srouby a nejake plechy na podlaze. Reseni je zrezle mista vyriznout a vyvarit.
Nechcu nijak kritizovat, a nechcu aby se te to nejak dotklo, ale kdybys misto vsech serepeticek a pseudooprav penize odlozil, tak bys mel nejspise plecharinu zaplacenou a auto by ti dele poslouzilo. Tot muj nazor (sice v rozporu s tvoji vizi, ale ucelnejsi).
PoMa: samozřejmě, že s tvým výrokem souhlasím. Rozhodně je lepší rezavá místa vyvařit, ale vše je to o možnostech. Už jsem se zajímal o vyvaření v minulosti. První cenová nabídka byla 7 tisíc korun, druhá byla za 5 tisíc - ovšem, i to je pro mne, jako pro studenta, nepřijatelné.
Pídil jsem se po tom, zda by mi to nevyvařil mistr na praxích. Jemu se do toho nechtělo (auto by muselo být odstrojené - bez interiéru, plastů, nádrže atd. a muselo by se to stihnout do dvou dnů - 16 hodin práce) a já na to ještě nemám papíry.
Je sice pravda, že na autě dělám všemožné kýčoviny okolo, ale ve výsledku mě to nestojí téměř ani korunu. Diody, plovoučku, barvy a laky jsem měl většinou zadarmo. Poslední přebytečnou investicí byly koberce do kufru (ale proč si za 100 neudělat radost
).
Jinak stále jsem nepřišel na příčinu oné vůle na pravém předním kole. Když s ním kolíbám, tak se hýbá manžeta homokyneťáku... dál to stojí. Takže příčinou bude vygajdaný homokynetický kloub, že? Ovšem při zatáčení nedochází k rachtání, který je pro špatný homokloub typický. 
Pídil jsem se po tom, zda by mi to nevyvařil mistr na praxích. Jemu se do toho nechtělo (auto by muselo být odstrojené - bez interiéru, plastů, nádrže atd. a muselo by se to stihnout do dvou dnů - 16 hodin práce) a já na to ještě nemám papíry.
Je sice pravda, že na autě dělám všemožné kýčoviny okolo, ale ve výsledku mě to nestojí téměř ani korunu. Diody, plovoučku, barvy a laky jsem měl většinou zadarmo. Poslední přebytečnou investicí byly koberce do kufru (ale proč si za 100 neudělat radost

Prosím, nevíte někdo, kde by se dal sehnat mezikus mezi hl. brzdovým válcem a napojením na trubičku - na fotce výše (bohužel nevím, jak se to nazýva).
Děkuji
Děkuji

Tak, sehnal jsem ten regulátor. Pán mi dal 2 kusy + boční lištu levých dveří (těsnění okna). A chtěl za to 100 kč
Takže problém s únikem brzdové kapaliny vyřešen
A já jsem konečně spokojený 

Ještě jsem zapomněl na koupi nového rádia. Konečně to má odnímatelný panel a tak se nemusím bát, že mi někdo vymlátí okýnko.
- Přílohy
-
- Photo0271.jpg (55.1 KiB) Zobrazeno 6428 x
Dlouho jsem se tu neukázal. Přidám tedy něco málo, co se na autě udělalo. Natáhnul jsem kabely pro přípojku na 12V a vyměnil přední kotouče + destičky (bohužel jsem si zkomplikoval práci zatrženým šroubem v náboji kola.
Jinak děkuji PoMovi za rady ohledně nových brzd
Jinak děkuji PoMovi za rady ohledně nových brzd

- Přílohy
-
- Photo0450 – kopie.jpg (66.38 KiB) Zobrazeno 6415 x
-
- Photo0453 – kopie.jpg (131.54 KiB) Zobrazeno 6415 x
-
- Photo0454 – kopie.jpg (149.03 KiB) Zobrazeno 6415 x