ahoj lidi:) mam problem, neni to teda pokazdy ale kdyz to zacne tak auto zniceho nic zascne skubat nema tah ,pri volnobehu ma snahu ze to zdechne!!! auto netahne a dusi se nevim cim to muze byt poradi nekdo nedela to pokazdy jen nekdy
Jaký motor? Předpokládám benzín.
Škrtící klapka, teplotní čidlo, svíčky, cívka, VN kabely, lambda sonda, špatné palivo,.... je toho spousty. Prvotně diagnostika, pak můžem pokračovat. Tak je to spíše věštění než řešení problému.
sorry, motor 1.6 benzin 55kw rok 95! tak klapka je vycistena, civka nova , svicky jsou taky delany:) auto to nedela pravidelne jen nekdy a to me sere nejvic ze kdyz treba potrebujes predjet a auto to zacne delat neni prijemny diagnostika u tohoto auto se uz da delat? myslel sem ze jen u tech novejsich
Diagnostikovat se dá, takže nejdříve vyčíst závady, pak kouknout na zbytek. Tak jak píše Psycho - kdy jsi měnil palivový filtr? (Je mezi nádrží a zadní nápravou na pravé straně auta a je vhodné ho vyměnit po 30tisících km). Kde tankuješ benzín? Neslyšíš už hučet palivové čerpadlo v nádrži?
no a vycte me diagnostika chybu kdyz to zrovna nebude delat???? palivovy filtr sem delal letos v lete takze taky nova vec me jen zarazi ze to nedela denne !!! jen nekdy:( co stoji napojeni na diagnostiku? uctuji si aji kdyz nic nenadjou ?
No zkus natankovat na Benzině, nebo na ÖMV - do co nejprázdnější nádrže
Řídící jednotka má paměť závad, takže pokud je závada na okruhu akčních členů (čidla, snímače, motorky apod) tak závada zaznamenána bude. Už samotné škubnutí by mělo být zaznamenáno lambda sondou a měla by se uložit závada o signálu mimo meze.
Když si tankneš pár litrů E85 (bioetanol), tak sice budeš škubat o sto šest a budeš velmi těžce startovat (je už chladno), ale vytáhne ti to veškerou vlhkost z nádrže a palivového systému - to také může být příčinou škubání. Je to levnější, než kupovat přípravky na navazování vody v benzínu, nebo vypouštět nádrž.
no prave ethanol sem zkousel a do tydne skubacka jak blazen tak sem se na to vyprdl netankoval byl klid asi 2 mesice a zase takze nevim jestli tady vozi kdovi jakej benzin:) zkusim jiny benzin jeslti to bude delat:) ale jak rikam nedelalo to co to auto mame ( predemnou to mel otec) a nic auto tankovalo cokoliv a jelo to zkusim a uvidim:) diagnostiku pak jedine at je jistota
Mám stejný problém. Prošlehává mi to mezi cívkou k rozdělovači a kabelem. Vždy, když to probije, tak se motor "zadusí". Neví někdo, čím to může být? Špatná cívka? Kabel? Špatné uzemění?
Nějaká náprava?
Prach (špína) na té cívce je už vodivější, než zbytek VN části (kabel + svíčka). K tomu třeba poškozená ona gumová krytka na té fajfce a už to takto střílí. Napětí jde cestou menšího odporu, vysoké napětí si tu cestu najde i za cenu přeskočení jiskry. Když jiskra přeskočí v jednom místě, pak už nepřeskočí na svíčce a nezapálená směs způsobí škubnutí motoru.
Čili sundat všechny VN kabely z cívky, cívku pořádně odmastit/vyčistit, to samé kontakty na cívce (kontoxem) a zkontrolovat koncovky kabelů. pokud bude ta gumová čás a kontakt opálený, naprasklý, zkřehlý, tak vyměnit i kabely.
Super Tak snad se mi to povede Díky Marku
A myslíš, že bude stačit, když omotám to místo několika vrstvami izolepy? Potřebuji to jen na dojetí domů (cca 100 km). Pak bych cívku rozebral a vyčistil.
A nemáš rychlejší to prvotně obetřít navlhčenou hadrou nějakým prostředkem a následně obetřít do sucha?
Pokud tam je už průraz napětí, tak to izolepa neudrží - se koukni kolik izolace má samotný VN kabel.
Tak, cívku jsem vyndal. Nejde mi ale do hlavy, jak může jiskra přeskakovat mezi dvěma plastovými díly.
Její stav jsem vyfotil a červěně přičmáral místo, kde k jiskření dochází. Vyčístím to a prostříkám kontaktolem. Souhlas?