cena naftovýho auta je každopadně vždy vyšší, ale ja s tebou co se týče servisu nesouhlasím, 1.9tdi jsou tak rozšířený motory, že vše stojí pár korun. Garančky neřeším, novy auto bych si nekoupil kvůly ztráte ceny - nejsem tak bohatej abych mohl vyhodit 100tis za rok.
Mě stál servis motoru na cupru cca 4300 ( rozvody, kladky, filtry, olej v motoru i převodovce ) a pouze ty nejlepší výrobce, na běžný motory jsou užasný slevy
nehledě na to, že 1.9tdi najede 300tis km jak prd, o tom si může 1.2 nechat jenom zdát.
takže by mě zajimal kterej dostupnej 150hp motor je min problemovej než 1.9tdi. Uvidime, co vyleze z te 1.4tsi 180hp, jak se ten motor bude chovat ve 100 - 150tis km, to je pro mě rozhodující.
navic když se mi totálně posere 1.9tdi motor, tak si koupim za 15tis jinej a přestrojím.
pojistka je zase podle toho kdo ti ji děla, mám kooperativu za 5200rok a přijde mi to adekvátní.
až budu bohatej, budu rád jezdit benzínem za svých 15/100 s najezdem 350km na nadrž, ale zatim si to nemužu dovolit. Když sem měl cupru 2.016v tak přez leto jsem projel 8plných nadrží mesičně, 1 na vikend a 1 na 5pracovnich dnů. a s naftou tankuju max jednou týdně, a jsem všude rychleji, a když chci pojedu do prahy 160kmh za 6.5-7litru to bylo s benzinem nereálný.
ale zvuk a vůně benzínu je prostě super proti naftě, někdo si to může dovolit a někdo ne
jel jsem v 1.4tsi 110kw v nove alhambře, a vratili sme se se spotřebou přez 12, a musel jsi ho hodně vytačet aby jel